You are here

Új névtáblát kapott a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola kispiaci kihelyezett tagozata. Mától a bejárat fölött azt is írja, hogy a kispiaci tagozat Móricz Zsigmond nevét viseli.

A kiaspiaci iskola, amely régebben is Móricz Zsigmond nevét viselte, kiváló kapcsolatokat ápol a horgosi anyaépülettel, az oktatási fejlesztések mindkét iskolára kiterjednek. A kispiaci kihelyezett tagozaton a tíz új számítógép és egy nyomtató valamint egy új fűnyíró mellett más beruházások is megvalósultak az elmúlt időszakban. Kávai Bózsó Ildikó, magyar nyelv- és irodalom szakos tanár, Kispiac: „Kapott a konyhánk egy vadonatúj konyhabútort, azután tévét kaptunk az előcsarnokba, ami segíti az oktatói munkát, a műsorok, rendezvények megszervezését.”

A hirdetőtáblára Móricz Zsigmondról szóló írások és fotók kerültek ki, a gyerekek pedig alkalmi műsorral ünnepelték meg, hogy iskolájuk újra használja egykori nevét.

A táblacserét az oktatási intézmény sikeres pályázata tette lehetőve, amelyet a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárságnál valósítottak meg. Szekeres Valentin, a Kárász Karolina Általános Iskola igazgatója: „A régi iskolanév-tábla funkciójának nem volt megfelelő. Az iskolaépület oldalára volt kihelyezve, és aki erre járt, nem igazán tudhatta és érthette, hogy ez milyen intézmény, hogy egáltalán iskolaépület.”

Az új névtáblát Szakállas Zsolt, tartományi oktatási segédtitkár és Szekeres Valentin, a Kárász Karolina Általános Iskola igazgatója leplezte le.

Szerző: 
Pannon RTV