Ugrás a tartalomra

Nem szabad kimaradnunk a változásokból

Csütörtök este a Vajdasági Magyar Szövetség egy újabb kampányrendezvényére került sor Szabadkán, melynek keretében ezúttal a Zorka és Peščara helyi közösségben élők hallhattak bővebben a közelgő parlamenti választások fontosságáról.

Dévavári Zoltán, a VMSZ alelnöke rámutatott, az elmúlt nehéz időszak után Szerbia kényszerpályán van, és kénytelen az EU-hoz csatlakozni, ez pedig azt jelenti, hogy a következő négy évben nagy átalakulások várhatók, melyek a vajdasági magyarság életére is hatással lesznek. Számos dolog megváltozik majd, melyekből nem szabad kimaradnunk, azonban nem mindegy, hogy a magyarság érdekképviselete ebben a folyamatban milyen lesz.

Pásztor Bálint köztársasági képviselő elmondta, a közelgő választások lehetőséget adnak arra, hogy a mandátumaik számát növeljék, s egyben ez is a tétje a választásoknak, melyek azt is megmutatják, hogy a magyarság össze tud-e fogni, fel tud-e sorakozni azok mellett a célkitűzések mellett, amelyeket megfogalmaztak.

– Az elképzeléseket csak akkor tudjuk megvalósítani, ha támogatottság, erő van mögöttünk, s ha van elég határozottság bennünk, hogy ezeket elfogadtassuk, de kitartással ezt elérhetjük. Nekünk az a feladatunk, hogy azokkal, akik az országot irányítják, párbeszédet alakítsunk ki, s ily módon megvalósuljanak kitűzött céljaink, mint a kisvállalkozóink támogatása, a gondnoki szolgálat, vagy hogy az uniós állampolgárok ne vásárolhassanak termőföldeket.

Bunford Tivadar, a VMSZ szabadkai szervezetének elnöke hozzátette, még sosem volt ilyen nagy a pártjuk támogatottsága, s minden esély megvan rá, hogy március 16-án történelmi eredményt érjenek el.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, s.l
Többi hír