Ugrás a tartalomra

„Nekünk lokálpatriótáknak kell lennünk”

Királyhalom falunapot ünnepelt

– A falu nagy ünnepe volt a napokban, hogy már nemcsak keletről, nyugatról és délről lehet megközelíteni, hanem északról is, ugyanis megnyílt a határátkelőhely Ásotthalom felé. A fiatalok munkalehetőség híján nagy számban mennek az európai országokba.

Nekünk azonban lokálpatriótáknak kell lennünk, és elérnünk azt, hogy a fiatalok itt maradnjanak, és hogy azok is, akik elmentek, visszajöjjenek és itt teremtsék meg maguknak a boldogulást.

A határátkelő fejlődési lehetőségeket hordoz, és a természetes kapcsolatok megteremtését is a legközelebbi szomszédokkal.

A fentieket Katona Róbert, a királyhalmi helyi közösség elnöke mondta a szombaton megtartott falunapi ünnepségen, amelyen jelen volt Plank Zoltán konzul, Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke, Kern Sólya Mária, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke és Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese.

A falunap alkalmából a helybeli Petőfi Sándor Művelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai színvonalas művelődési műsort adtak, majd az ünnepség végén kiosztották az elismeréseket azoknak a kisdiákoknak, akik a helyi községi és körzeti versenyeken kimagasló eredményeket értek el.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, (pi)
Többi hír