Ugrás a tartalomra

Negyven éves a torontálvásárhelyi Pipacs Nőegylet

A jubileumi rendezvényen a tagok vendégül látták a velük együttműködő egyesületek, civil szervezetek és intézmények képviselőit Vajdaságból és Magyarországról.

A torontálvásárhelyi Pipacs Nőegylet a jubileum alkalmából ünnepi közgyűlést tartott vasárnap a József Attila Művelődési Otthon nagytermében.

Emlékoklevelet adományoztak azoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a szervezet életben tartásához, valamint az együttműködő intézményeknek, egyesületeknek. 

Fekete Ilonka, a Pipacs Nőegylet vezetője: „Dolgozunk, vagyunk 58-an, hímezünk, kézimunkázunk, kiállításokra járunk évente kétszer, tavasszal a MIRK-re. Értékelik a kézimunkánkat és az asszonyok ezt is szeretik, hogy meg legyenek jutalmazva.”

Nagy Irén nyugalmazott óvónő 25 éves tevékenységének eredményeként született meg a Pipacs Nőegylet munkájáról szóló két dokumentumkönyv és két mintagyűjtemény. A jubiláló ünnepség alkalmából kiállításon mutatták be a kézimunkacsoport sokéves munkásságát. 

Nagy Irén: „Jött ez az ötletem, hogy fölgyűjtöm a Debellácson még föllelhető fehér és színes hímzéseket, amelyek foszladozók, régi szekrény aljáról szedték elő, és hogy ezeket a hímzésmintákat a Pipacs Nőegylet hímzőasszonyaival fölújítsuk.” 

Horti László, a torontálvásárhelyi helyi közösség tanácsának elnöke nagyra értékeli a nőegylet tevékenységét: „A helyi közösségnek sajnos semmilyen saját forrásai nincsenek, úgyhogy nagyon-nagyon minimális pénzösszeggel rendelkezünk, de azért a lehetőségeinkhez képest mindig igyekszünk arra, hogy valamiképpen támogassunk minden rendezvényt.”

A Pipacs Nőegylet a folyamatos munkához szükséges anyagi támogatást a saját termékek értékesítéséből és pályázati pénzekből biztosítja.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír