Ugrás a tartalomra

Nagybecskereki segély Tordának

Tegnap Tordán átadták Nagybecskerek Város nyolcezer cserépből álló adományát a húsvét vasárnapján történt ítéletidő károsultjainak. Az eseményen jelen volt Ivan Bošnjak, Nagybecskerek polgármestere, Dubravka Bengin Bulovan és Hallai Zoltán, a városi tanács tagjai, valamint Dušan Milićev, Bégaszentgyörgy polgármestere.

A segélyadomány pénzügyi fedezetét Nagybecskerek költségvetéséből biztosították.

Dobai János, Torda helyi közösség elnöke megköszönve az adományt, elmondta, hogy a március 31-ei ítéletidő 130 lakóépületben és ötszáz gazdasági épületben okozott károkat. A legidősebb tordaiak sem emlékeznek ehhez hasonló természeti csapásra, amely az eddigi becslések szerint több mint százezer euró értékű kárt okozott.

Minden segítség jól jön a károsultaknak – függetlenül értékének nagyságától – mert épületanyagra továbbra is szükség van.

A legfontosabb az, hogy – részben a helybéliek összefogásának is – sikerült helyrehozni a lakóépületeket, maradt még a gazdasági épületek, kerítések megjavítása.

A segélyadomány átadása után Nagybecskerek küldöttsége meglátogatta a tornádó egyik legnagyobb károsultjának, Fejes Zoltánnak a háztartását.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Kecskés István
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto