Ugrás a tartalomra

Nagy örömöt szerzett a tanszercsomag Törökbecsén Nagy örömöt szerzett a tanszercsomag Törökbecsén

Az idén tizenöt törökbecsei magyar elsős kapott beiskolázási tanszercsomagot a Magyar Nemzeti Tanácstól. Az ünnepi eseményen a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület táncosai, énekesei is felléptek. 

A kisiskolások izgatottan érkeztek az ünnepségre. A negyedikes lányok, fiúk szeretetről szóló versekkel, színdarabbal és néptánccal köszöntötték az elsősöket. A kicsinyek örömmel vették át a csomagot, melynek tartalmát kíváncsian fürkészték.

Ljubović Áron elsős büszkén jelentette ki, hogy az ajándékot odahaza a szüleivel nézi majd meg, Link Luca pedig az anyukájával azonnal bontogatni kezdte a csomagot, és végül megjegyezte, hogy ő bizony mindennek örül. Link Mayer Krisztina, az édesanya hozzáfűzte, a Magyar Nemzeti Tanács támogatása sokat segít a családi kasszán, különösen, amikor két gyermeket kell iskoláztatni.  

— Az azonban a legfontosabb, hogy a gyermek az anyanyelvén tanuljon, magyarul olvasson, beszéljen, számoljon, gondolkodjon. Mindebben pedig nagy szerepe van a Magyar Nemzeti Tanácsnak. Örülök a lehetőségnek, támogatásnak — fűzte hozzá.

Fábián Melinda, a törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskola elsős osztálytanítója a diákjaival együtt gyönyörködött az ajándékban:

— A csomag füzeteket, filctollat, könyvet, színes ceruzát, ugrálókötelet és sok mást tartalmaz, amire mindenképp szükségünk van. Az első osztályba való indulás nem olcsó mulatság, így velünk együtt a szülők is el vannak kápráztatva. Egyszóval mindannyian örülünk. Ezennel a bánsági település I.3 osztálya nevében szeretném megköszönni a Magyar Nemzeti Tanácsnak azt, hogy mindannyiunk arcára mosolyt varázsolt.

Az ajándékcsomagokkal kilenc fiú és hat lány számára vált könnyebbé az iskolakezdés — emelte ki Báló Tiboroktatással megbízott törökbecsei tanácsos.

— Az eseményen elhangzott, hogy a Magyar Nemzeti Tanács egyik fő feladata, hogy ösztönözze és támogassa a magyar nyelven tanuló diákokat. Nem fogyunk. A létszám megállt, és stagnál.

Vannak tanulók, akik vegyes házasságban élnek, viszont a szülők belátták annak fontosságát, hogy csemetéjük magyar tannyelvű osztályban tanuljon. Sikerült őket bevennünk a közösségbe, hiszen többségük a magyar egyesület munkájából is aktívan kiveszi részét. Nekünk ez biztosíték ahhoz, hogy közösségünk az elkövetkező években is fennmaradjon.

Az MNT beiskolázási tanszercsomagját az idén három beodrai elsős is megkapta.

Szerző (Forrás)
Hét Nap, ZSE
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét