Ugrás a tartalomra

Muzslya: Tíz új számítógépből álló adományt kapott az iskola

A muzslyai termelők, gazdák, főleg azok az egyének, akik a Prosperitati Alapítvány által nyertek támogatást az elmúlt időszakban a pályázatokon, összefogtak, és tíz új számítógéppel ajándékozták meg a helyi Szervó Mihály Általános Iskolát.

A helyi tanács tagjai, Palatinus Ervin tanácselnökkel az élen ma, az iskolaév utolsó napján adták át az adományt. Mint a tanácselnök kifejtette, a jövő nemzedékére gondoltak, amikor a gyűjtésbe kezdtek, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, olyan indíttatással indult az akció, hogy "kapni jó, de talán adni még jobb".

Hozzáfűzte: "ez egy kis lépés, amit most tettünk, de arra törekszünk, hogy ennek folytatása is legyen. Ez valójában az összefogás gesztusa, és csak a kezdetén tartunk, de az adományozók úgy vélik, hogy a fiataloké a jövő, és fontos, hogy az iskola jól felszerelt legyen.

Molnár Attila iskolaigazgató megköszönte ezt az adományt, és elmondta, hogy mindkét iskolaépületbe jut belőle. Az új tanévet pedig - mindenki nagy örömére - a számítógépek tekintetében gazdagabban kezdhetik meg.

Annak tükrében, hogy szeptembertől már elektronikus naplók váltják fel a régit, így arra kimondottan szükség lesz, hogy minden tanteremben legyen egy-egy számítógép, de a minőségi oktatás tekintetében is ma már elképzelhetetlen a komputer használata nélkül egy-egy iskolaóra.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Kónya-Kovács Otília