Ugrás a tartalomra

Muzsikáló családok találkoztak Szabadkán

Ötödik alkalommal tartották meg a Muzsikáló családok című zenei rendezvényt Szabadkán. Célja a házi muzsikálás újraélesztése. Idén összesen 9 család vett részt a muzsikás esten.

Évről évre gyarapszik a Muzsikáló családok házi muzsikája, a zenei program résztvevőinek száma. A visszatérő családok mellett új jelentkezők is bizonyítottak a színpadon.

A családok azért érkeztek, hogy jól érezzék magukat és hogy közösen megtudják mutatni örökségüket. Szőlősy Vágó János zenész: „Nem esik nehezünkre, mert a mi családunk is, ahogy az édesanyám annak idején elképzelte, az együtt zenélés hatására összejött, nővérem, unokaöcséim, gyermekeim és nagyon jó érzés együtt leülni és együtt zenélni.”

A résztvevő családok mindegyike a zenében látják az összetartozást és az erőt. Boldogok, hogy zenével is ki tudják mutatni egymás felé a szeretetüket. Csonka Ferenc zenész: „Azt hiszem nincs nagyobb erő annál és nagyobb összekovácsoló erő, amikor mind egy családon belül történik meg, nevezetesen az, hogy egy család akik amúgy is összetartoznak, ezt megerősítik zenével, muzsikával, énekkel.”

A Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület szervezésében rendezett zenei esten nem volt műfaji kötöttség: klasszikus és modern, komoly és szórakoztató, népi és műzene egyaránt elhangzott. Miklenovics Aranka főszervező: „Nagyon örülünk, hogy újra meg tudjuk szervezni ezt a találkozót, amit annak idején a Szőlősy Vágó házaspár – akiknek az életük volt a családi muzsikálás – megálmodták a találkozót. Az elsőn még itt tudtak lenni mind ketten, másodikon már csak Laci bácsi harmadikon pedig a két generációs Szőlősi Vágó család.”

A résztvevők nem csak Szabadkáról hanem Keszthelyről, Kunfehértóról, Budapestről, Szegedről is érkeztek, hogy változatos műfajokkal álljanak a Népkör színpadára.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto