Ugrás a tartalomra

Modern gyógyiszap-terápia

Ünnepség a Magyarkanizsai Gyógyfürdőben

Tegnap a Magyarkanizsai Gyógyfürdő napját ünnepelték, ez alkalomból átadták a felújított iszappakolás-részleget. A rendezvényre számos vendég érkezett, köztük Miroslav Vasin tartományi gazdasági és Vesna Kopitović egészségügyi és szociális ügyekkel megbízott titkár, valamint Nyilas Mihály oktatási és közigazgatási titkár. A gyógyfürdő igazgatója, dr. Slobodanka Drndarski elmondta, hogy az idén a fürdő teljes beruházási értéke 37 millió dinárt tett ki.

– A 2015-ös év nagyon kedvezően alakult, mert két fontos területet sikerült felújítani. Márciusban fejeződött be a tetőszerkezet rekonstrukciója, és ezzel megoldódott a több évtizedes beázási probléma. A másik terület a rehabilitáció egyik terápiás részlege, ahol az iszappakolást végezzük, ennek a részlegnek az átadása történt meg ma. Az idei év beruházási értékének 80%-át tartományi eszközökből, 20%-át pedig saját részből tudtuk fedezni – mondta az igazgatónő. Azt is hozzátette, hogy a jövőben az Abella épületében lévő iszapfürdőt teljesen áthelyeznék az Aquamarin épületébe, hiszen a gyógyfürdő nemcsak a gyógyvizéről, hanem a gyógyiszapjáról is híres. Ezenkívül a vizes terápiás blokk teljes körű felújítása szerepel a terveik között.

Az ünnepség keretében Miroslav Vasin titkár elmondta, hogy bár Vajdaságban nincs sem tenger, sem jelentős hegyvidék, amelyre turizmust lehetne építeni, rendelkezünk olyan kincsekkel, amelyeket érdemes fejleszteni, ilyen a gyógyturizmus.

Vesna Kopitović is dicsérő szavakkal illette Magyarkanizsát és a gyógyfürdőt, problémaként vázolta föl azonban a páciensek csökkenését, hiszen a fejlesztések és beruházások ellenére is a legfontosabb, hogy legyenek olyan személyek, akik igénybe veszik a szolgáltatást. Elmondta, hogy a jövőben erre is hangsúlyt kell fektetni.

Az önkormányzat képviseletében Fejsztámer Róbert, a gazdasági főosztály vezetője elmondta, hogy az önkormányzat és a fürdő között mind szakmai, mind politikai téren jó az együttműködés, és ők is támogatnák, hogy Magyarkanizsa ne csak az egészségturizmusról, hanem a wellness- és szórakoztató tartalmáról is ismert legyen.

Szerző (Forrás)
K.R., Magyar Szó (Fotó: Kozma Rita)
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen