Ugrás a tartalomra

A minőségi termelés mellett csomagolni és tárolni is tudni kell

A Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap küldöttsége azért járt Óbecsén, hogy személyesen is meggyőződjenek arról, hogy Friss László tartományi támogatással épülő hűtőháza komoly fejlődési lehetőséget jelent a családi vállalkozásnak.

1,2 hektárnyi földterületen fóliasátorban terem a paprika az óbecsei Friss László gazdaságában, de emellett más zöldségféléket is termesztenek. A versenyképesség növeléséhez egyszerre kell nagy mennyiségben elsőosztályú termékeket piacra dobni és egyben megfelelő tárolást is biztosítani, ezért a gazdaságban most hűtház épül.

Friss László, termelő, Óbecse: „Ilyen nagy befektetéseket önerőből nem tudunk megvalósítani, ezért a különböző pályázatokon részt kell venni, és ki kell használni azokat a lehetőségeket, amelyekkel a tartomány, az állam vagy itt Vajdaságban a Prosperitati Alapítvány segít bennünket, termelőket.”

A Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap a korábbi évekhez képest kedvezőbb feltételekkel nyújt kölcsönt, és a maximális összeg is kétszeresére, 40 ezer euróra nőtt.

Molnár Viktor, igazgatóhelyettes, Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap: „Felismerték a termelők, hogy a minőségi termelés mellett a tárolási feltételeket is javítani kell, ugyanis tárolni, csomagolni az igényesebb piacra, áruházakba nagyon szükséges.

A hűtőházzal nemcsak az értékesítés válik egyszerűbbé, de így a beruházás a termelésbővítésre és a munkahelyteremtésre is lehetőséget nyújt.

Aleksandar Bogdanović, igazgató, Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap: „Az idén először a mezőgazdasági titkárság intézkedéseinek köszönhetően ennek a beruházásnak egy részét 8 millió dináros vissza nem térítendő támogatásban részesítik, és raklapok vásárlását is támogatják.”

A csaknem 100 vagon kapacitású hűtőház építési költségei meghaladják a 100 ezer eurót.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír