Ugrás a tartalomra

Milyen lesz pár évtized múlva Európa?

Oromon is a nem szavazatra buzdítottak

A változó világ – migrációs válság címmel tartott előadást tegnap este Baráth Gábor történész a VMSZ által szervezett lakossági fórumon Oromon. A vasárnapi kvótareferendumon való részvétel fontosságára hívták föl a figyelmet.

Magyarkanizsa községben az oromi volt az utolsó állomás, ahol a nemmel való szavazásra biztatták a magyar állampolgársággal és ezáltal választói joggal rendelkező polgárokat.

Az eseményen részt vett Nyilas Leonov Anita, a VMSZ községi szervezetének elnöke, Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester, a VMSZ községi szervezetének alelnöke, Bús Ottó, a párt intézőbizottságának elnöke.

Amellett, hogy tájékoztató jellegű előadást tartottak a népszavazás fontos tudnivalóiról, Baráth Gábor történelemtanár beszélt átfogóan a migránskérdésről. Kitért arra, mi a migráció, milyen példák voltak a történelem folyamán erre a jelenségre, melyek a fő útvonalak, majd a szíriai, líbiai helyzetről is szólt, és hogy miért beszélünk gazdasági bevándorlókról, milyen problémát jelent ez Európa számára.

– A migránsáradat a gazdasági bevándorlók esetében költségvetési terhet jelent Európának, másodsorban 1400 éve jelen van már az iszlám, a hódító vallás, amelynek gyakorlói nem akarnak igazodni az itteni keresztény értékekhez, és látható, mekkora problémák okozói ezek a nézetkülönbségek. Náluk a szebbik nem képviselőivel való kapcsolat is másképp működik, a női egyenjogúság számukra új fogalom.

Nyugat-Európában a muszlimokat nem tudták integrálni, külön városnegyedekben élnek, az elkövetkezendőkben sem fog ez másképp alakulni, és ha ne adj’ isten többségben lesznek, akkor már nekünk kell alkalmazkodnunk hozzájuk, így adott a kérdés: 20-30 év múlva keresztény vagy muszlim Európáról fogunk-e beszélni?

A vajdasági magyar közösség tisztában van a nem szavazat fontosságával, hiszen migránsútvonalon helyezkedünk el, illetve tudjuk azt is, hogy amit jelen pillanatban az Európai Unió művel, az minden, csak nem demokratikus.

A VMSZ felsorakozott a nemzet kormánya mellett, és arra kérték az oromi polgárokat is, hogy szavazataik leadásával foglaljanak állást, és tegyék le voksukat a nem mellett.

Szerző (Forrás)
JK, Magyar Szó (Fotó: Kónya Róbert)
Többi hír