Ugrás a tartalomra

Mezőgép-bemutató a szentmihályi búcsún

Ünnepi szentmisével, főzőversennyel, sportrendezvényekkel, bállal, kirakodóvásárral várták a vendégeket a búcsúra a hétvégén a szentmihályiak. Az ünnepségen bemutatták a Prosperitati Alapítvány támogatásából vásárolt mezőgépeket is.

Szentmihályt elsősorban szorgalmas kertészeiről ismerik. A Prosperitati Alapítvány támogatásának köszönhetően pedig az elmúlt másfél év alatt sokuknak sikerült korszerűsíteniük a termelést. Bálint János, kertész, Szentmihály: „Az idén szerencsém volt, mert a szárazság miatt a Tifont teljesen ki tudtam használni. Esőszárnnyal öntözök – 24 méter széles a távolság az esőszárnyak között és nagyon meg vagyok elégedve.”

Hogy a szentmihályiak a vidék legsikeresebb pályázói között voltak, azt a kiállított mezőgazdasági gépek sokasága is bizonyította. Nagy Zita, a Prosperitati Alapítvány irodavezetője: „Az első három körben 56 pályázat érkezett be Szentmihályról, ebből 51 nyertes. Ez nagyon szép eredmény egy ilyen kis közösségtől. Hiszen tudjuk, hogy Szentmihálynak közel ezer lakosa van, tehát a 91 százaléka nyertes az itteni pályázatoknak.”

A Prosperitati támogatásának köszönhetően a saját házába költözhet családjával Juhász Brigitta. A ház felújítása folyamatban van. Juhász Brigitta, Szentmihály: „Gondolom, hogy késő őszre be is fogjuk fejezni. Nagyon örülünk, a gyerekek is nagyon örülnek. Most már mindenkinek lehet külön szobája, és a ház után van egy kis föld is.”

A Prosperitati nyertes pályázatai által 31 millió dinár került ebbe a faluba – mondta el az eseményen Kovács Elvira, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője: „Remélem, hogy az újabb köröknél még bátrabban pályáznak, persze elsősorban mezőgazdasági termelők, de ahogy azt már láttuk az előző időszakban is voltak olyan sikeres pályázók, akik házvásárlásra vagy más pályázatokon érdeklődtek.”

A mezőgép-bemutató vendége volt Somogyi Sándor, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottságának tagja, a gazdaságfejlesztési stratégia egyik megalkotója. Az ünnepi műsorban pedig felléptek a helyi művelődési egyesület legkisebbjei.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét