Ugrás a tartalomra

Mert csillag ég, hasad a hajnal

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek a tornyosi Művelődési Házban.

Néptáncosok, hegedűművész, verselők és kórus is fellépett az alkalmi megemlékezésen, amelyet a helyi Herőce Polgárok Egyesülete és a helyi közösség az idén már hatodik éve szervez közösen.

A magyar himnusz dallamai csendültek fel a tornyosi művelődési házban az 1956-os forradalom és szabadságharcra való megemlékezésen. Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere alkalmi beszédében az összefogás fontosságát emelte ki.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Itt, Tornyoson is egy nagyon szép megemlékezést láttunk, nagyon szép műsort állítottak össze, és érződött, hogy a szereplők és maguk a tornyosiak is átérzik ‘56-nak a jelentőségét a mai korban. Mit jelent ˝56, a szabadság utáni vágy, az, hogy össze kell tartsunk, kiálljunk az eszméink mellett, és azt hiszem, a műsorban fellépők ezt jól bemutatták.”

A Mert csillag ég, hasad a hajnal című alkalmi műsorban a helyi néptáncosok mellett számos fiatal és a zeneiskolás növendék is fellépetek. A nagy számú részvevő az intézmények közötti kiváló együttműködésnek köszönhető – emelte ki Kis Bicskei Árpád, a tornyosi helyi közösség tanácselnöke.

Kis Bicskei Árpád, tanácselnök, Tornyos HK: „Az összetartozás jelképének tartjuk, folyamatosan igyekszünk a fiataljainknak – de minden korosztálynak is – megmutatni azt, hogy a nemzet összetartozik, hogy itt vagyunk, és amit lehet, megteszünk azért, hogy ne merüljön feledésbe a nemzeti ünnepeink megünneplése.”

A helyi közösség vezetősége és a községi képviselők mellett a megemlékezés vendége volt még Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír