Ugrás a tartalomra

Megújulhat a tornaterem Gunarason

A gunarasi általános iskolába látogatott a tartományi oktatási titkár – Sürgős felújítást igényel a gunarasi iskola tornaterme

Pénteken délelőtt Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár ellátogatott a gunarasi Dózsa György Általános Iskolába. Nyilas egy olyan körút keretében tette ezt, amely során meglátogatja Vajdaság általános iskoláit és felméri, hogy mire van szükségük. A gunarasi látogatásakor elsődlegesen az iskola tornaterméről beszélt Csikós Herminával, az iskola igazgatójával. A tornaterem igen rossz állapotban van, ezért sürgős felújításra szorul.

– Gunarason elbeszélgettem az iskola és a falu vezetésével arról, hogy mire van leginkább szükségük. Milyen új ötleteik vannak, mik azok a felújítási munkálatok, amelyeket mihamarabb el kell végezni. Természetesen a tornaterem a legfontosabb, hogy a tetőszerkezet, a padló és a plafon megújuljon, amit további felújítások is követhetnek – mondta el a titkár a gunarasi látogatása kapcsán, majd arról is szólt, hogy a tartomány odafigyel minden oktatási intézményére.

– Szeretnénk folyamatosan, évről évre pénzt biztosítani a felújítási munkálatokra és az iskolák korszerűsítésére. A felújítási munkálatokra vonatkozó pályázatunk még néhány napig nyitva áll, a keretösszege meghaladja a 150 millió dinárt – nyilatkozta Nyilas, majd hozzáfűzte, hogy a gunarasi általános iskola már pályázott a titkárságnál, és ha megfelel az összes feltételnek, akkor mindent meg fog tenni, hogy elnyerje a támogatást. Reméli, hogy hamarosan jó hírrel szolgálhat az iskola diákjainak és tanárainak – fogalmazott a tartományi titkár.

A tartományi oktatási titkárság támogatásának köszönhetően a gunarasi iskola a múlt évben hét fehér táblát tudott beszerezni a tantermekbe – mondta el Csikós Hermina, az általános iskola igazgatója. Ennek a fejlesztésnek több előnye is van, többek között megszabadultak a krétaportól, és projektorral is vetíthetnek a táblára. A tartományi titkárság már a korábbi években is segítette az iskolát, többek között számítógépeket és iskolai bútort kapott tőlük, most viszont komolyabb felújításra van égető szükségük – fogalmazott Csikós.

– A tartományi titkárságnál most a tornatermünk felújítására pályáztunk. Ez  komolyabb pályázat, és ha pénzhez jutunk, egyelőre a tornaterem tetőszerkezetét szeretnénk megjavítani. Ez az épület 1970-ben épült, és azóta egyáltalán nem végeztek rajta felújításokat. Sajnos emiatt a tető beázik, a lecsapódó víz miatt állandóan nedves a padló, és a világítás is tönkrement. Ezért pályáztunk a tartományi titkárságnál és nagyon reméljük, hogy sikerrel járunk – fejezte ki reményét az igazgató.

A gunarasi Dózsa György Általános Iskolának 120 diákja van, de évről évre sajnos csökken a számuk. Csikós elmondta, hogy korábban két osztályt is indítottak, most viszont elsőtől nyolcadikig minden korosztályban csak egy osztály van. Ennek ellenére az igazgató nem látja aggasztónak a helyzetet, és a következő tanévben húsz elsősre számít.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.
Többi hír