Ugrás a tartalomra

Megnyílt a pacséri termálfürdő fedett része

Már most hatalmas volt az érdeklődés, és mostantól az év minden napján várja a gyógyulni és felüdülni vágyókat az intézmény.

A 700 négyzetméteres alapterületű, fedett termálfürdőben két, összesen mintegy 200 négyzetméter felületű medence várja a látogatókat. A sós gyógyvíz hírére Vajdaság minden pontjáról sereglettek a fürdőzők.

Stipić Amalia: „Mi Györgyénről érkeztünk a férjemmel. Évek óta járunk ide a nyitott medencére. Alig vártuk, hogy a fedett medence is megnyíljon. Nagyon kedveljük ezt a vizet.”

Bán Ákos: „Nagyon jó, az egyik 32 fokos, a másik 34. Hogyha a 32-esből mész a 34-esbe, akkor az nagyon jó. Nagyon meleg, forró. Nekünk tetszik.”

A zombori nyugdíjasok is kihasználták a lehetőséget. Nyolcfős társaság érkezett a megnyitó napján. Ksenija Rackov: „Jöttünk már a nyáron is és múlt nyáron is, tehát már megismerkedtünk ezzel a vízzel, tudjuk, hogy gyógyhatású, ami számunkra megfelel. Szeretjük azt, hogy kihasználhatjuk azt a vizet, ami a miénk, fürödhetünk benne, vagyis itt, Vajdaságban, és nem kell folyton Mórahalomra utaznunk. Ez számunkra rendkívül fontos.”

Nem csak az utazás fáradalmaitól és a határon történő várakozástól kímélheti meg magát az, aki Magyarország helyett Pacsért választja. Pénzt is spórolhat. A felnőttek számára 300, a gyermekeknek 200 dinár a belépő, 17 óra után pedig kedvezményes jegyet lehet váltani 150 dinárért. Minden nap, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon is 11 és 19 óra között fogadják a látogatókat. Ráadásul a fürdőzőket konyha is várja, ahol palacsintát, fánkot vagy akár hasábburgonyát is vásárolhatnak. Szombathy Zoltán, tanácselnök-helyettes, Pacsér HK: „Gyakorlatilag ez egy 90 cm mély, klasszikus ülő, gyógymedence, és elsősorban ez a gyógyulni vágyóknak az érdeklődését keltette fel, hiszen nagyon jó a bőrbetegségekre, ínhúzódásokra, reumás betegségekre, operáció utáni gyógyulásra.”

A fejlesztéseknek ezzel nincs vége. Hamarosan szauna is helyet kaphat az épületben. Nem titkolt cél az is, hogy Pacsér fürdővárossá váljon, hiszen a turizmus az egész falu lakosságának megmaradását is biztosítani tudná. Már most sokan nyitottak moteleket a kis bácskai faluban.

 

 

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír