Ugrás a tartalomra

Megkezdődtek a településrendezési munkálatok Magyarkanizsán

A feladatok zömét a helyi Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat emberei végzik el. Metszik a fákat, rendezik a virágágyásokat és a zöld felületek tisztán tartására is odafigyelnek.
A közvállalat hatáskörébe számtalan feladat tartozik már évek óta, de a létszámstop és a munkaerőhiány sem könnyíti meg a munkájukat. Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „A tavasz kezdetével a terveink alapján elvégeztük a fák metszését, a beteg és kiszáradt fák kivágását. Továbbá különböző önkormányzati projektek kerültek megvalósításra, mint például a község területén közel ötezer facsemetét ültettünk el. Most a közterületek és a zöldterületeket rendbetétele folyik, majd követi a virágágyások rendbetétele, virágok kiültetése. Az idő felmelegedésével a kullancsveszély is megjelent. Most a község területén lévő iskolák és óvodák udvarainak permetezése zajlik a kullancsok elszaporodása ellen.”

A Népkertben is folynak a munkálatok. Egyebek között új padokkal és új szemetesekkel gazdagodik majd a park. Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „2007-ben elkészült a Népkert felújítására és revitalizációjára vonatkozó tervdokumentáció, az önkormányzat sikeresen pályázott a köztársaságánál és közel 10 millió dinár összértékben kétezer négyzetméteren visszaállítjuk a valamikori francia kertet.”

A mai Népkertet régen Erzsébet ligetnek nevezték. Kiváló helyszín arra, hogy a helyiek kikapcsolódjanak. Az Erzsébet liget az egykori Osztrák-Magyar Monarchia egyik legszebb kertje volt. Megkezdődtek a munkálatok, hogy visszaállítsák a kert múlt századbeli képét. Virágágyásokkal, növényekkel és virágokkal díszítik majd a parkot.

A közvállalat munkatársai megkezdik a Tisza-part rendbetételét is, ami magába foglalja a fűnyírást és a tereprendezést is.
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen