Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a háromnapos gazdasági vásár Szabadkán

A rendezvény középpontjába idén a turizmust állították. 182 kiállító érkezett hét országból. A 12. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár szombatig látogatható ingyenesen a szabadkai Sportcsarnokban

A régió fontosabb cégei és vállalkozói jelentek meg Szabadkán, de az itteni önkormányzatok is bemutatták idegenforgalmi kínálatukat. Ada is a fürdőhelyét népszerűsítette, de nem csak azt. Ugrnov Szilvia, elnök, Moholi Konyhakertészek Egyesülete: „Ada község mezőgazdasági város is, túlnyomórészt, és ezáltal a moholi konyhakertészek termékei is itt láthatóak.” Kapcsolattartásra is jó a gazdasági vásár, amelynek megszervezésére Szabadka Önkormányzata kétmillió dinárt biztosított. Újhelyi Ákos, gazdasági ügyekkel megbízott városi tanácstag, Szabadka: „A vásárok alkalmával tudunk találkozni a testvérvárosainkkal, a testvérvárosaink vállalkozóival. Ők be tudják mutatni a szolgáltatásaikat, illetve a termékeiket, és így népszerűsíteni tudjuk őket Szabadkán, az idelátogatóknak.” Szeged, Mórahalom és Kiskunhalas is évről évre részt vesz a szabadkai vásáron.

Kis Renáta, kabinetvezető, Kiskunhalasi Önkormányzat, Magyarország: „Testvérvárosi kapcsolatban vagyunk most már kettő éve lassan, úgyhogy örömmel vettük a város meghívását, és szívesen jöttünk, mint ahogy már az elmúlt években is.” Magyarország az első vásár megszervezése óta jelen van a rendezvényen.

Szerbiával való gazdasági kapcsolata egyre jobb, ezt a külkereskedelmi mutatók is bizonyítják. abity János, szabadkai főkonzul, Magyarország: „A minden évben emelkedő külgazdasági forgalom is mutatja, hogy van potenciál, kiaknázatlan lehetőségek.

Evvel együtt látjuk, hogy a magyar beruházók egyrészt a Vajdaságon kívül érdeklődnek dél-szerbiai befektetési lehetőségek után is.” A rendezvényt Szabadka polgármestere nyitotta meg, aki a palicsi idegenforgalmi fejlesztéseket emelte ki. Infrastrukturális befektetésekre 2017-ben 118,5 millió dinárt irányzott elő a város. Megvalósulófélben lévő beruházásokra idén 88 millió dinárt költ.

Bogdan Laban, polgármester, Szabadka: „Rendbehozzák a palicsi öbölnél és a nagy parkban lévő sétányt. Azt várjuk, hogy az a terület 2018 végére teljesen más kinézetet kap.” A sétaerdei Sportcsarnokot klimatizálták, így az idelátogatók idén már megfelelően hűvös körülmények között nézelődhetnek. A kiállítást 1800 négyzetméteren szervezik meg. A belépés ingyenes. Aki kitölt egy kérdőívet, az nyereménysorsoláson vesz részt. A húzás szombaton lesz

 

 

 
 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV