Ugrás a tartalomra

Megfelelő a víz minősége Magyarkanizsán

Magyarkanizsán a kissé magasabb arzéntartalom ellenére is jó vizet isznak az emberek. A vízszolgáltatásról Berec Sándort, a Községi Tanács kommunális ügyekkel megbízott tagját kérdeztük.

Adorján kivételével a község minden településén a horgosi Tisza Menti Vízművek biztosítja az ivóvízellátást, az önkormányzat azonban arra törekszik, hogy minden településen egységes legyen a vízszolgáltatás, a polgárok mindenütt jó minőségű vizet fogyasszanak.

Berec Sándor kommunális ügyekkel megbízott tanácstag: „Magyarkanizsa vízellátása kielégítőnek mondható, a víz minősége bakteoriológiailag megfelelő, állandóan ellenőrizve van. Kispiacon, miután kiépült az arzénmentesítő, ott is megfelelő a víz minősége.”

A vízszolgáltatás korszerűsítését csakis új beruházásokkal lehet elérni. Martonoson hamarosan egy új kutat fúrnak majd, Adorjánon pedig megkezdik a régi azbeszt vízvezeték-csövek cseréjét, de tervezik a magyarkanizsai hálózat korszerűsítését is. Magyarkanizsán és Horgoson szennyvíztisztító is üzemel, de előbbi kapacitását bővíteni kell, mivel a városban már teljes egészében kiépült a szennyvízelvezető rendszer.

Berec Sándor: „Természetesen bővíteni kellene, illetve ezt a szolgáltatást ki kell terjeszteni a környékbeli településekre is. Horgoson is létezik szennyvíztisztító, habár ott nagyon sok utcában nincs kiépítve a csatornahálózat. Ez sajnos pénzfüggő, hatalmas összegeket kell erre majd a közeljövőben kiválasztani.”

A községi tanácstag szerint a kissé magasabb arzéntartalom ellenére is jó minőségű vizet isznak a magyarkanizsaiak, melynek ára jelenleg a háztartások számára mintegy 38 dinár köbméterenként.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír