You are here

Az épületben negyvenhárom két személyes szoba várja majd a középiskolásokat, ezen kívül konyha, étkező, tanulószoba és egyéb tartalmak is a kollégisták rendelkezésére állnak majd.

A tervek szerint szeptember közepére elkészül az épület, a berendezése azután történik majd meg. Kislinder Gábor topolyai polgármester és az önkormányzat tanácstagjai ma megtekintették a munkálatokat.

Topolya három középiskolájában 1202 diák tanul, mintegy 65 százalékuk utazó. A Mezőgazdasági Iskolának van a legtöbb ingázó diákja, az 580-ból 80 százalékuk más településről jár iskolába, sokan több órát töltenek naponta buszozással. A diákotthon megoldást jelentene ezekre a gondokra.

Salamon Ákos, tanuló, Szenttamás: „Én utazó vagyok, elég messziről és sokan utaznak az osztályból, ezért jó lenne, ha elkészülne a diákotthon.”

Andróczky Bálint, tanuló, Szenttamás: „A buszra várakozás az negyvenöt perc, és mire hazaérünk az még negyvenöt perc, több mint fél óra.”

A Mezőgazdasági Iskola szomszédságában a befejező munkálatokat végzik a diákotthonon. A topolyai önkormányzat képviselői megtekintették az építkezést. Az épület félkész állapotban, mintegy tíz éve őrizetlenül állt. A topolyai önkormányzat tavaly 50 millió dinárt, a tartományi kormány 25 millió dinárt látott elő a befejezésére.
Kislinder Gábor, polgármester, Topolya (VMSZ): „A munka határideje az 210 munkanap, valamennyi munkanap ebből el lett használva, azt gondoljuk, hogy szeptember közepéig az épület el kellene, hogy készüljön, azzal, hogy a bútorozás ezekben az eszközökben nincs benne.”

A beltéri berendezés beszerzését pályázati pénzekből szeretnék megoldani. A diákotthon működtetése a tervek szerint tartományi hatáskörbe tartozik majd.

A topolyai diákotthon 86 tanuló számára nyújt majd kollégiumi ellátást. A kétszemélyes szobákon kívül étkező, konyha, tanulószoba is a rendelkezésükre áll majd.

 

Szerző: 
Pannon RTV