Ugrás a tartalomra

Majálisra készül Topolya

Munkagépek dolgoznak a Topolyai-tó partján, frissül a fürdőzők számára kialakított föveny.

A Komgrad Közvállalat, a helyi közösség és az önkormányzat közös erővel dolgozik azon, hogy minél szebb környezetben tölthessék a helyiek és vendégek a május elsejei ünnepet, majd pedig a fürdőszezont. Kinti sütés-főzés, barátok, család , természet - ilyen programokat terveznek a topolyaiak majáliskor.

Hatvani Katalin elmondta: „Otthon szoktunk baráti körben, akkor sütünk, főzünk, eszünk, iszogatunk, másodikán úgyszintén, akkor egy ismerősünkhöz kimegyünk szállásra és ott főzzük a birkapaprikást.”

Szikora Csongor elmondta: „Szeretem a fürdőzőhelyeket is, szeretem a tavakat is, mindent be szeretek vállalni az életben. A fürdés is meg fog most május elsején történni, tavaly nem bírtam véghez vinni, de idén muszáj lesz.”

Március óta folyamatosan rendezik a topolyai tó strandját és annak környékét. A hivatalos szezonnyitó május elsején lesz, ekkor több ezer turista érkezik Topolya legnépszerűbb idegenforgalmi helyszínére.

A topolyai önkormányzat jóvoltából felfrissítik a fövenyt, folyami kaviccsal szórják le. A Komgrad Közvállalat koordinálásával folyamatos a fűnyírás, a szemételhordás, a tó körüli sétány és a part karbantartása. Fekete Bánov Ágnes, a közvállalat kommunális osztályának koordinátora: „A topolyai önkormányzat jóvoltából a közmunkaprogram beindult, ők nagyon nagy segítségünkre vannak, már az idei év során megtörtént a mólók cseréje, átfestése, ugyanúgy a csúszdákat, lépcsőket is átfestettük, illetve május elsejével, a szezonyitás alkalmával megindul a wc működése, ami egészen szeptember végéig nyitva lesz.”

Folyamatban van a kullancsirtás, valamint bővült a tó halállománya is. Szatmári Adrián községi tanácstag elmondta: „Topolya Község önkormányzata az idei évben 1 millió 100 ezer dinárt választott ki, azaz ekkora összeggel finanszírozta a topolyai tó halasítását, ezekből az eszközökből 2300 kg pontyot helyeztünk a tóba, 1700 kilogramm egynyaras pontyot és 600 kg kétnyaras pontyot engedtünk a tóba, a célunk, hogy a halállomány minőségét és mennyiségét javítsuk.”

Majálisra kinyitnak a bódék, fagylalt, lángos, hamburger, italok, a gyerekek számára ugrálóvár, trambulin is rendelkezésre áll majd. Kicserélték a játszótéri és a röplabdapálya homokját, így a sportolásra is lehetőség lesz.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV