Ugrás a tartalomra

Magyarországi támogatással tőkeinjekció az itteni vállalkozásoknak

A fiatalok maradjanak itthon! Az elvándorlási hullám megfékezése érdekében is tervezik létrehozni azt a Vállalkozásfejlesztési Alapot, amely 1-2 százalékos kamattal adna kölcsönt a vállalkozásoknak. A komoly költségvetésű alapot a VMSZ működtetné magyarországi támogatásból.

Szabadka város peremtelepülésein nagy gondot okoz az infrastruktúra fejletlensége. Hajdújáráson a vízvezeték-hálózat és szennyvízelvezető-rendszer kiépítésére lenne a legnagyobb szükség. A VMSZ gondnoki hálózat létrehozását tervezi. Az idősek életét könnyítenék meg ezzel. „Nagyon sok idős házaspár erre rászorul. A gyerekek Magyarországon vagy nagyvárosokban vannak. Ritkábban tudják meglátogatni őket” – magyarázta Bunford Tivadar, a szabadkai VMSZ elnöke.

A hajdújárási Buljovčić család sikeres vállalkozást vezet. A családfő pozitívan fogadta a hírt, hogy a választások után a Magyar Kormánnyal a VMSZ Vállalkozásfejlesztési Alapot szeretne létrehozni, amely tőkeinjekcióként működne a vállalkozók számára. 1-2 százalékos kamattal adnának kölcsönt a vállalkozóknak. „Reméljük valami könnyítések lesznek, jobb feltételek. Régóta van ez, hogy lesz, de hogy mi lesz belőle, majd meglátjuk” – mondja Buljovčić Petar.

„Amennyiben lesz belőle valami, biztos érdekünk lenne, és örülnénk is neki, ha nem csak ígéret maradna” – fogadta pozitívan a Vállalkozásfejlesztési Alap ötletét Oláh János is Szabadkán.

„A Vasutas településen különösen nagy gond a munkanélküliség, infrastruktúra, szakkáder hiánya, és a szociális gondok megoldására is nagy igény van” – sorolta Bognár Beáta, a VMSZ képviselőjelöltje.

A VMSZ politikusai fontosnak tartják a családlátogatások során szerzett információkat. „A választások után elkezdjük mindazokat a célkitűzéseket megvalósítani, amiket megfogalmaztunk, és mindezt, ami terepen van figyelembe vesszük.

Másrészről pedig mindazokat a konkrét ügyeket, amelyekről tudomást szerzünk, megpróbáljuk segíteni. Így válik kerekké a családlátogatás sorozat célja” – összegezte Varga László, a VMSZ képviselőjelöltje.

A VMSZ képviselői a Vasutas Helyi Közösségben lakossági fórumon részletesen beszéltek a Vállalkozásfejlesztési Alap tervéről.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír