Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa – ülésezett a községi képviselő-testület

Ma délelőtt ülésezett Magyarkanizsa Község Képviselő-testülete. A képviselők egyebek mellett elfogadták a horgosi Tiszamenti Vízművek alapszabályának módosítását. Ennek értelmében a község vízszolgáltatását végző cég a jövőben községi közvállalatként működik.

Márciusi döntésével a szerb kormány Magyarkanizsa községre ruházta át a Tiszamenti Vízművek tulajdonjogát és így történt meg a bejegyzése is. A csütörtöki KKT-én egyhangúlag meghozott rendelettel az alapszabályt összehangolták a törvényes előírásokkal – nyilatkozta az ülés utáni sajtótájékoztatón Fejsztámer Róbert polgármester.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Nekünk az a kötelességünk, most már mint alapítónak, hogy minden egyes jogi aktust, minden egyes bejegyzési folyamatot, regisztrációt végig vigyünk. Egyrészről a közvállalatunknak a közgyűlése az maga a Képviselő-testület közgyűlése lett.”

A képviselők határoztak a József Attila Könyvtár alapszabályának módosításáról és jóváhagyták több szervezetnek a község nevének használatára beérkezett kérelmét.

Felmentették tisztsége alól Gyólay Karolinát, a Magyarkanizsai Egészségház megbízott igazgatóját, majd négyéves időszakra igazgatónak nevezték ki. Döntöttek a község hat településén korábban is működő, községi tulajdonban lévő gyógyszertárak bérbeadásáról is, amivel a lakosság gyógyszerellátásán szeretne javítani az önkormányzat – mondta Miloš Kravić, a képviselő testület elnöke.

Miloš Kravić, elnök, Magyarkanizsa KKT: „Ezért döntött úgy a Községi Tanács, hogy a Magyarkanizsán, Horgoson, Martonoson, Kispiacon, Oromon és Oromhegyesen működő hat állami gyógyszertárat bérbe adja. Ma megszületett a döntés, majd kiderül, hány gyógyszer forgalmazó intézmény lesz érdekelt a pályázatban.”

A javuló gyógyszerellátás mellett a bérbe adott gyógyszertárak foglalkoztatni tudják az állami gyógyszertárak alkalmazottait és át tudják venni azok felhalmozott gyógyszerkészletét is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen