Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa: Csökkenőben a munkanélküliség

A magyarkanizsai községben három hónap alatt 8%-kal csökkent a munkanélküliek száma. Május elején a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat listáján 2519 munkanélkülit tartottak nyilván, júliusban viszont már csak 2328-at, és a számuk továbbra is csökken.

A köztársasági, tartományi és helyi foglalkoztatási projektek jóvoltából idén 68-an jutottak munkához, a pályázatokon nyert közmunka- és szakmai gyakorlati programokon keresztül pedig 25-en. Tíz személy a köztársasági és tartományi, munkahelyteremtést és önfoglalkoztatást támogató projektek által helyezkedhetett el. A Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkársággal társított községi eszközök, ha csak határozott időre is, de további 33 személy munkába állását tették lehetővé a közmunkaprogramon keresztül. A statisztikai mutatók kedvező alakulásához nagyban hozzájárultak a gazdasági szférában jól működő községi cégek is, amelyekben 120 munkanélküli helyezkedett el az említett időszakban.

Külön említést érdemel, hogy a szerb kormány július 16-án közzétett rendeletében Magyarkanizsát országos viszonylatban az átlagon felüli fejlettségi szintet elért 23 önkormányzat közé sorolja – áll a magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal gazdasági főosztályának ma délelőtt kiadott közleményében.

Szerző (Forrás)
- őS -, Vajdaság Ma
Többi hír
Az adai Damjanich-emlékműnél szombat délután emlékeztek meg az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésé
Adán koszorúzással és ünnepi műsorral emlékeztek meg a magyar forradalom és szabadságharc évfordulójáról