Ugrás a tartalomra

A magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepsége

A kétnapos rendezvény programja

A magyar kultúra napja alkalmából szervezett délvidéki központi ünnepséget január 17-én, pénteken 18 órai kezdettel tartják meg Zentán, a helyi Művelődési Házban, ahol ezt megelőzően, 17.30-kor nyitja meg kapuit Boros György grafikusművész retrospektív tárlata, amit Mezei Erzsébet grafikusművész nyit meg.

A színházteremben megrendezendő a központi ünnepségen a rendezvény meghívója szerint Dudás Károly Magyar Örökség-díjas író, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke, Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Lovas Ildikó, a Magyar Nemzeti Tanács kulturális ügyekkel megbízott tanácsosa mond ünnepi köszöntőt, a műsorban pedig fellép Elor Emina Pataki-gyűrű díjas színművész, Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondó, Lajkó Félix világhírű hegedű- és citeraművész, valamint a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ kilencszeresen kiválóan minősült Cirkalom táncegyüttese.

Ezt követően átadják a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Magyar Életfa díját, Aranyplakettjét és Plakettjét, valamint sor kerül a Vajdasági Szép Magyar Könyv 2013 című pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére is.

A rendezvény másnapján, január 18-án, szombaton 10 órakor veszi kezdetét a Zentai Alkotóházban a Kárpát-medencei kulturális fórum, a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet hagyományos találkozóját a Kárpát-medencei kulturális intézetek és művelődési ernyőszervezetek, valamint a vajdasági közintézmények és szervezetek vezetői és szakmunkatársai részvételével.

A meghívó szerint a rendezvény vendégeit dr. ifj. Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke köszönti majd, a bevezető előadás megtar­tására pedig L. Simon László kormánybiztost, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnökét, a Nemzeti Kulturális Alap alelnökét kérték fel a szervezők, akik minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, H. G.
Többi hír