Ugrás a tartalomra

Magyar érdekeltségű tervek

Kern Imre a muzslyai lakossági fórumon: amikor elkészül Újvidéken az Európa Kollégium, felszabadulnak eszközök, így más projektumok megvalósítását lehet majd tervezni

A VMSZ muzslyai helyi szervezete szerda este lakossági fórumot szervezett, amelyre meghívták Kovács Elvira parlamenti képviselő asszonyt és Kern Imrét, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettesét. A jelenlevőket Sztojkó József, a VMSZ muzslyai szervezetének elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy ez a mostani találkozás a polgárokkal részben folytatása annak a mintegy két hete megszervezett polgárok gyűlésének, amelyen a város illetékesei, a közvállalatok képviselői voltak jelen, és arról értesülhettek a település lakosai, milyen beruházásokra számíthat ez a városrész. A lakossági fórumon elsőként Kovács Elvira ismertette a legaktuálisabb tudnivalókat a parlament munkájáról, Kern Imre pedig ugyancsak az aktuális helyzetet vázolta tartományi szinten, illetve a Nagyberuházási Alap jelenlegi helyzetét, a folyamatban levő és az elvégzésre váró projektumokról számolt be.

A Nagyberuházási Alap finanszírozásával 2008-ra készült el a Muzslya és Lukácsfalva közötti műút, továbbá a közelmúltban felújították az eleméri katolikus emléktemplomot.

Kern Imre kitért arra is, hogy amikor elkészül Újvidéken az Európa Kollégium, felszabadulnak eszközök, így más projektumok megvalósítását lehet majd tervezni.

Az említett, már valóra vált projektum mellett van még néhány magyar érdekeltségű terv. Ezek egyike a nagybecskereki Petőfi MME székházának felújítása. A tervdokumentáció kidolgozására néhány napon belül meglesz a közbeszerzés lebonyolításához szükséges engedély, s ezt követően a művelődési egyesületnek le kell bonyolítania a tenderezést. A másik tervvel kapcsolatosan azt kérdezte a polgároktól, hogy Muzslyán továbbra is prioritásnak tartják-e egy sportcsarnok kiépítését, mert elméletileg jóvá van hagyva mintegy 20 millió dinár a muzslyai sportcsarnok kiépítésére. Ennek a valóra váltása a jövő évben esedékes, ha ki tudják harcolni ennek a tervnek a megvalósítását, de, mint hangsúlyozta, a VMSZ illetékesei ezt a többéves óhajt szem előtt tartják, és ezt fogják támogatni.

A muzslyai kézilabdacsarnok tervdokumentációját még a polgárok helyi járulékából fizette a helyi közösség tanácsa, s ennek átnézését szakemberekre bízzák a közeljövőben.

Szerző (Forrás)
Kónya-Kovács Otília, Vajdaság Ma