You are here

Klímaberendezést ajándékozott a hajdújárási Szivárvány Óvodának Hajdújárás helyi közössége csütörtökön. A felszerelésre a szüreti mulatság tomboláján befolyt pénzt fordították.

Ajándékkal érkezett a helyi közösség és Szabadka önkormányzatának küldöttsége a hajdújárási óvodába. Az ajándékot a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézet műszaki igazgatója, Veljko Vojnić vette át.

Sövény Rudolf, közgyűlési elnök, Hajdújárás HK: „A szüreti bál tombola bevételét felajánlottuk a hajdújárási óvodának, az óvónénit felkerestük és azt mondta egy légkondicionáló berendezésre lenne leginkább szükségük. Nagy örömünkre összejött a bálon a légkondicionáló megvásárlására való összeg, így a mai nap eljöttünk és átadtuk.”

A megvásárolt klíma berendezés a beszerelési költségekkel együtt mintegy ötvenezer dinárba került. Az óvodásak ünnepi műsorral köszönték meg az ajándékokat.

Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Nagyon fontosak az óvodák, a napközik és a gyermekek mindenféleképp az önkormányzat részére, egy óriási intézményről van szó, egy óriási intézményrendszert működtetünk, próbálunk mindenhol, mindenkinek eleget tenni, viszont a körülményeket is figyelembe kell venni. Én azt gondolom, hogy ami a legfontosabb, hogy a gyerekek semmiben sem szenvednek hiányt, akár a városban, vagy akár a kültelepüléseken levő óvodákba iratkoznak.”

A hajdújárási Szivárvány Óvodában szeptember óta napközis csoport is működik. A 28 3 és 6 év közötti gyerekkel két óvónő foglalkozik.

 

Szerző: 
Pannon RTV