Ugrás a tartalomra

Lakossági fórumot tartott a VMSZ padéi helyi szervezete

Lakossági fórumot tartott a VMSZ Padéi Helyi szervezete, ahol bemutatkoztak a vasárnapi Helyi Közösségi választások jelöltjei. A Csóka Községhez tartozó falut mintegy 60 százalékban lakják magyarok.

Padé azon kevés Helyi Közösséghez tartozik, ahol van helyi járulék. Ezt mindenki másként használná fel a faluban.

Almási Mónika, Padé: „Szerintem a közösség érdekét kellene szemügyre venni, tehát a közösséget kellene összekovácsolni különböző programokkal.”

A helyi közösségek hatásköre igen korlátozott, és ezt tudják a helyiek is. Máté László, Padé: „Olyan nagy dolgok szerintem nem fognak történni, de úgy gondolom, hogy ezek a fiatalok bírnak valamit lendíteni a lehetőségekhez képest ezen a falun.”

A Vajdasági Magyar Szövetség Padén a Változásokért-Jaksa Róbert listát támogatja. Ripszó Krisztián, jelölt, Változásokért-Jaksa Róbert lista: „Nagy ígéreteket nem teszünk mivel a nagy ígéretek mellé anyagi oldal is kell. Ezzel nem akarjuk ámítani a lakosságot, hogy ezt bevezessük a faluba vagy új munkahelyeket nyitunk stb. Mi úgy gondoltuk elsősorban a polgárokra kell figyelni és a gondjaikat megoldani.”

A listán szereplők átlagéletkora viszonylag alacsony, hiszen nem sokkal haladja meg a 30 évet.

Komáromi Róbert, jelölt, Változásokért-Jaksa Róbert lista: „Én szeretnék több hangsúlyt helyezni a civil szervezetekre, szorosabb együttműködést a testvértelepülésünkkel, Csanádpalotával és többet pályázni, és uniós pályázatokon nyerni.”

A lista jelöltjei szerint a faluban jelentős fordulatnak kell történnie ahhoz, hogy egy élhető környezetet tudjanak teremteni.

Pintér Csaba, jelölt, Változásokért-Jaksa Róbert lista: „Per pillanat úgy érzem a falunak nincs gazdája! Ha az ember végigmegy az utcákon, kilógó vízvezetékcsöveket lát, a házak előtt átláthatatlan gaz termelődik és nyilván az ember ahol azt látja, hogy dőlnek össze a házak, elhanyagolt utcák vannak, egyszerűen olyan érzése keletkezik, hogy itt nem érdemes élni. Mi egy teljesen új arculatot szeretnénk ennek a falunak.”

A Helyi Közösségi választásokat most vasárnap, május 28-án tartják.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto