Ugrás a tartalomra

A középiskolások Gion Nándor olvasási versenyének eredményei

Az elmúlt hétvégén a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete megtartotta a középiskolások Gion Nándorról elnevezett olvasási versenyét. A versenyre tíz háromfős csapat érkezett összesen – Adáról, Szabadkáról és Újvidékről. A verseny célja a diákok olvasásra való ösztönzése, és a tanulók szövegértő olvasásának fejlesztése.

Két kategóriában mérték össze tudásukat: az I-II. és a III-IV. osztályosok. Külön-külön könyvcsomagból olvasták a műveket, és ennek megfelelően kapták a felmérőlapokat is. A verseny előtt minden csapat választott magának egy fedőnevet, majd az olvasmánycsomagok meghatározása után másfél óra állt a rendelkezésükre a tesztek és a feladatlapok kidolgozására.

A verseny mindkét kategóriájának a első helyezettjei a zánkai Erzsébet-táborba utazhatnak idén nyáron, emellett Lázár L. Ildikó írónő medáljait kapták ajándékba a könyvjutalmak mellett. A második és harmadik helyezett csapatok pedig az Újvidéken megrendezendő Gion Nándor tábor résztvevői lehetnek az idén nyáron és szintén könyvjutalomban részesültek. Az I-II. osztályosoknál a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Vergiliusok fedőnevű csapata vitte el a fődíjat Berényi Sarolta, Bíró Viktória és Purda Márk összetételben (felkészítőjük Berényi Emőke), a második hely az újvidéki Svetozar Marković Gimnázium A.K.E. csapatáé lett, tagjai Hoffmann Emese, Ótós Annabella és Pece Krisztina (felkészítőjük Kovács Smit Edit), a harmadik díj a szabadkai Politechnikai iskola Hé, füge! nevű csapatának jutott Cvitkó Beatrix, Kocsis Katalin és Kovács P. Emese összetételben (felkészítőjük C. Kálmán Zita). A III-IV. osztályosok kategóriájában az első helyezést a Könyvmolyok csapata: Erdős Ágnes, Francia Dóra és Kovacsics Viola vitte el az újvidéki Svetozar Marković Gimnázium (felkészítőjük Kovács Smit Edit) színeiben, másodikak lettek a szabadkai Egészségügyi Középiskola Triázs nevű csapata: Hegedűs Teodóra, Nevada Orsolya és Virág Nicolett összetételben (felkészítőjük Tóth Irén).

 

Szerző (Forrás)
KSE, Magyar Szó
Többi hír