Ugrás a tartalomra

Közelebb az iskolapadokhoz Bácskossuthfalván

Oktatási intézményeket látogatnak meg a Tartományi Oktatási Titkárság munkatársai. A program célja, hogy a helyszínen végezzenek állapotfelmérést, megismerkedjenek az intézményekkel és vezetőikkel.

Korponai Lívia oktatási segédtitkár Bácskossuthfalván járt, ahol nemrégiben hárommillió dinár értékben szigetelték az általános iskola épületét. Tíz centiméter vastag szigetelőréteg került az Id. Kovács Gyula Általános Iskola utca felőli falára. A szigetelésre nagy szükség volt, a régi épületben ugyanis nagy volt a hőveszteség.

A befektetés által jelentősen csökkent az iskola fűtésszámlája. Crnkovity Gábor, igazgató, Id. Kovács Gyula Á.I., Bácskossuthfalva: „Az lenne a célkitűzés, hogy ezt az iskolát teljesen hőszigeteljük, a jelen pillanatban beadott pályázat is ennek a céljából íródott, és most arra pályáztunk, hogy a nagy épületnek a negyedik falát, valamint a padlását, tehát a plafonját leszigeteljük, hogy ez is be legyen fejezve, ez a fázis.”

A Tartományi Oktatási Titkárság 2017-ben 250 millió dinár értékben támogatta az oktatási intézmények rekonstrukcióját, így 80 ilyen épületet újították fel. A bácskossuthfalvi iskola hárommillió dinár értékben kapott támogatást.

Korponai Lívia, tartományi oktatási segédtitkár: „A 2018-as évben szintén pályázatot írtunk ki, 150 millió dináros értékben, és nagyon nagy a túljelentkezés, tehát a nyolcszorosa a keretnek, az általános iskolák, a középiskolák, a diákkollégiumok, illetve az óvodák nevében a községek tudnak jelentkezni, és főleg tetőszerkezet javítására, vizes gócok javítására, illetve a fűtési rendszer felújítására kérték a pénzt az iskolák.”

A pályázatok elbírálása folyamatban van, két hét múlva várhatóak az eredmények.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír