Ugrás a tartalomra

A Komgradban nem áll meg a munka

Az alapfeladataikat ellátják, több tevékenységet átszerveztek

A topolyai Komgrad Kommunális Közvállalatban a koronavírus okozta járvány miatt meghirdetett rendkívüli állapot ellenére nem állt meg a munka, a rendkívüli helyzetek községi törzskara rendeleteivel összhangban zajlik. Ez egyebek mellett azt jelenti, hogy a 60 évnél idősebb, valamint a krónikus betegségben szenvedő munkások számára lehetővé tették, hogy lehetőleg otthon vészeljék át ezt az időszakot – tudtuk meg Domány Dudás Diana igazgatónőtől.
– Kesztyűket és maszkokat kaptak a munkásaink, ez utóbbit a piaci hiány miatt rendelésre varrattunk. A Komgrad helyiségeiben, mint ahogy a gépjárművekben is, gyakori a takarítás, a kilincsek fertőtlenítése, szereltünk fel kézfertőtlenítő-adagolókat, illetve értesítéseket a helyes kézmosásról. Ami a munka menetét illeti, az érvényben lévő rendelkezések igencsak megnehezítik a feladataink zökkenőmentes elvégzését, mivel több dolgozónkat érinti a biztonsági rendelet. Emellett a gyakorlat azt mutatja, hogy számításba kell vennünk a szezonális jellegű megbetegedéseket is – foglalta össze az igazgatónő a cég belső intézkedéseit, majd rátért arra, hogy igyekeznek úgy megszervezni a munkát, hogy az alapfeladataikat teljesíteni tudják.
– A szemétszállításnál két csoportot alakítottunk ki, a felhasználóink mindebből semmit sem éreznek meg. A cégen belül viszont így egyszerre kevesebb munkás van kontaktusban, egyelőre ez így működik. Amennyiben változás állna be, értesíteni fogjuk a felhasználókat. Ami a vízhálózat karbantartását illeti, ezt szintén 24 órás felügyelettel végezzük. Sajnos a körülmények miatt a tervezett, de nem létfontosságú munkákat, a hálózatra történő rácsatlakoztatásokat vagy mondjuk a vízórák cseréjét nem tudjuk ebben az időszakban végezni – fejtette ki Domány D. Diana.
A temetkezések menetével kapcsolatban az igazgatónő elmondta, hogy a rendkívüli állapot kihirdetése után a községi törzskar rendelete alapján gyülekezési korlátozás lépett életbe, tehát Topolyán is a gyászszertartásokon csak a legszűkebb család tagjai vehetnek részt, illetve a közösségi termet nem bocsátják a polgárok rendelkezésére. Ebben az időszakban fokozottan ügyelnek a fertőtlenítésre.
– Múlt hétvégén még próbajelleggel történt meg a központi tereken, a hivatalok bejáratainál és más látogatott helyeken a fertőtlenítés. A válságstáb rendelete alapján az előttünk álló hétfőkön és csütörtökökön a reggel 5 és 6.30 közötti időszakban zajlanak permetezések a város forgalmas területein – ismertette az igazgatónő, aki a közvállalat pénztárának munkaidejével kapcsolatban is nyilatkozott.
– Eleinte csökkentett munkarendben dolgozott a pénztár, de az állami rendelet alapján nem fogadhatjuk ügyfeleinket, míg ez az állapot fennáll. A befizetéseket a felhasználóink online módon tudják elvégezni. A 65 évesnél idősebb polgárok számára kamatmentes adósságfizetési időszakot hagytunk jóvá. Ugyanez vonatkozik a külföldön rekedt vagy jelenleg ott tartózkodó egyénekre is. A rendkívüli állapot idején rugalmasan kezeljük az adósságelmaradásokat, ami azt jelenti, hogy nem adjuk át a végrehajtónak. A felhasználóink reklamációit, illetve a kérdéseiket elektronikus úton vagy telefonon fogadjuk továbbra is – részletezte az igazgatónő.
– Ebben az időszakban az alapvető kötelezettségünk az utcákat tisztán tartani, a háztartási szemetet elszállítani, a fűtéssel kapcsolatos feladatainkat végrehajtani, a kémiai és a biológiai előírásoknak megfelelő ivóvizet biztosítani polgáraink számára, illetve csőrepedéskor a lehető leggyorsabban reagálni a problémára. Továbbá a temetéseket az új előírásoknak megfelelően lebonyolítani. A kutyamenhelyünk ellátása folyamatos. Az elhullott állati tetemeket is elszállítjuk. A tavaszi havas időjárás idején az útkarbantartó szolgálatunk is működött, de lassan meg kell kezdeni a közterek kaszálását is – mondta végül Domány D. Diana, aki a polgárok türelmét kérte arra az esetre, ha a közvállalat munkavégzése során fennakadással vagy lassúbb ügyintézéssel szembesülnek.
Szerző (Forrás)
Magyar Szó, K.P.D.
Többi hír