Ugrás a tartalomra

A költségvetés módosításáról is döntött Magyarkanizsa község képviselő testülete

Sorrendben 13. rendes ülését tartotta ma délelőtt Magyarkanizsa község képviselő testülete. Az ülésen, amelyen oromi ingatlanok községi tulajdonba kerüléséről, intézmények jövő évi munkaprogramjairól és közvállalatok nyereségelosztásáról is szó volt,

elfogadásra került az állami földek védelmét, rendezését és használatát szabályozó idei program is, amely miniszteri rendeletek miatt késett mindeddig. Három nem és négy tartózkodó szavazat mellett a képviselők elfogadták a községi költségvetés módosítási javaslatát is, miszerint az idei büdzsé az eddigi 948 millióról 985 millió dinárra emelkedett.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Egyrészről azért kellett növelni, mert a gyógyszertárak miatt az Egészségház tartozását át kellett, hogy vállalja az önkormányzat, és ezt bele kellett, hogy építsük a költségvetésbe, másrészről viszont mert, hogy annyi pályázatot sikerült megnyerni az elmúlt fél éves időszakban, hogy ezeknek a pályázatoknak az összegével, tehát nem a mi általunk adott, hanem a tartományi és köztársasági szervek és nemzetközi szervezetek által adott donációk, nyert pályázatok miatt kellett megnövelnünk a költségvetést, hogy beleférjünk abba a költségvetési keretbe, amit a törvény előirányoz ilyenkor.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV