Ugrás a tartalomra

Költségvetés 2014-re Magyarkanizsán

Felmentések és kinevezések a képviselő-testület ülésén

Pénteki ülésén elfogadta a 2014-re vonatkozó költségvetést a magyarkanizsai képviselő-testület. A terv szerint a főbb jövő évi beruházások a horgosi ipari park közművesítése és a művelődési ház befejezése; Magyarkanizsán a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ és az autóbusz-pályaudvar befejezése lesz.

Az ellenzékiek több tételt túlméretezettnek találtak, például a kispiaci és magyarkanizsai irattár adaptálására szánt 8 millió dinárt, valamint a Cnesa épületére és udvarrendezésére szánt 4 milliós összeget; míg a velebiti szövetkezeti otthon helyreállítására meghatározott 1 millió dinárt kevésnek találták.

A képviselők egyhangúlag elfogadták a martonosi Hatút lecsapolócsatorna tervét, amelyet a lakosok Martonos, Horgos és Magyarkanizsa helyi közösségeiben egy hónapig megtekinthetnek. Szintén elfogadták a népesedéspolitikai stratégiát és akciótervet, mely szerint jövőre több olyan intézkedés várható, amely a családvállalást segíti elő.

A múltkori ülésen elfogadták, hogy kilencről hétre csökkentsék a községi tanács taglétszámát, tegnap pedig titkos szavazáson dr. Katkics Zoltánt és Barát Kljajić Tímeát felmentették posztjukról, így tárcáikat, vagyis a szociális védelmet a gazdaság- és vállalkozásfejlesztéshez, a művelődést pedig a gyermek- és egészségvédelemhez kapcsolták.

A testület egyhangú döntéssel fölmentette a József Attila Könyvtár igazgatói posztjáról Bús Jánost, helyette pedig dr. Katkics Zoltánt nevezte ki.

Az ellenzékiek közül az UKROK képviselői azzal a megjegyzéssel éltek, hogy a tanácstagok fölmentése egyszerű székcsere. Bacskulin István pedig reményét fejezte ki, hogy sok állatorvosi szakkönyvvel gyarapítja majd a könyvtár állományát – utalva a kinevezett igazgató végzettségére.

Nyilas Mihály polgármester a megjegyzésekre válaszolva azzal érvelt, hogy a fölmentett igazgató, Bús János a középiskolába tér vissza, tehát így továbbra is két fizetéssel kevesebb terheli a költségvetést, a szakmaiságot illetően pedig elmondta, hogy Katkics úr több éve a közéletben tevékenykedik, művelődési tanácstagként pedig belátása volt a könyvtár munkájába is.

Szerző (Forrás)
K.R., Magyar Szó
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen