Ugrás a tartalomra

Kívül, belül megújul a zentai egészségház épülete

35 éve nem tapasztalt beruházás zajlik a zentai egészségügyben – mondják az illetékesek. Összesen 38 millió dinárt költenek a központi egészségház felújítására. A pénzből jut a világítás és a padló cseréjére is.

A zentai egészségház nemcsak kívülről, hanem belülről is megújul. Ezzel a betegellátás komfortosabb lesz nemcsak a páciensek számára, hanem az itt dolgozóknak is.

A munkálatok következtében maga az épület fenntartása válik költséghatékonyabbá és a munkakörülmények is megváltoznak. Mindez jól jön a kánikulában.

Dr. Surján Gusztáv, igazgató, Zentai Egészségház: „Az egészségházat úgymond tetőtől talpig, a padlózattól a mennyezetig felújítják, külső-belső felújítás, a külső falakra szigetelés, nyílászárók cseréjéről, meszelésről van szó, valamint a szanitáris csomópontok felújításáról, ami egy plusz, mert az elsődleges tervekben ez nem volt benne. Az iroda jóváhagyta és ezzel kibővítette. A világítás korszerű led világításra lesz cserélve.”

A munkálatokat a Szerbiai Fejlesztési Ügynökségnél nyert pályázatból finanszírozzák, melyhez az önkormányzat nyújtott technikai segítséget.

Lőrinc Csongor, egészségüggyel megbízott tanácstag, Zenta: „Azonkívül, hogy szebb képet fog mutatni az egészségház épülete, egy komfortosabb érzés lesz bejönni a házba, a betegek normálisabb, szebb, kellemesebb körülmények között lesznek ellátva, gondolok itt arra, hogy nyáron hűvösebb lesz, télen pedig melegebb.”

A munkálatok várhatóan október közepéig tartanak. A betegellátás ez idő alatt is folyamatosan működik.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír