Ugrás a tartalomra

Kívül-belül megújul a Bóbita óvoda

A sikeres pályázatoknak és a falunak köszönhetően az óvoda végre méltó lesz Csantavérhez

A csantavéri Bóbita óvodát 1976-ban építették, és kisebb renoválásokon kívül nem történt nagyobb felújítás az épületen. Most viszont több pályázaton keresztül végre megújulhat az óvoda. A részletekről a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola igazgatónőjét, Kecsenovics Szabó Dórát kérdeztük.

– Az óvoda tetőcseréje, amit a tartományi oktatási titkárság pályázata tett lehetővé, decemberben befejeződött. Ezt követően a magyar kormány, valamint a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával, a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretén belül elkezdődött az óvoda belső terének a felújítása. A pályázatnak köszönhetően felújítottuk a fürdőszobai részt, új csempéket, vízvezetékeket és szennyvízelvezető-hálózatot is kapott az óvoda, valamint kicseréljük az ablakokat és a parkettát is lecsiszoltatjuk. Reményeink szerint a takarítás és visszapakolás után az óvodások a márciusi hónapot már a felújított óvodában kezdhetik – mesélte az iskola igazgatónője, aki kitért arra, hogy a jövőben még mi vár az óvodára.

– A berendezésünk, az asztalokat és székeket leszámítva, szintén régi, 40 éves, és igen rossz állapotú. A faluban február 9-én szerveznek egy jótékonysági iskolabált a Simpatic teremben, amelynek kedvezményezettje az óvoda lesz. A befolyt összegből szeretnénk új szekrényeket, berendezéseket vásárolni. Természetesen az iskoláról sem feledkezünk meg, hiszen a Szekeres László Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatának jóvoltából sikerült a közbeszerzésen megvásárolni az elnyert eszközöket, egy projektort és egy laptopot. Az eszközök mozgathatóak, már megérkeztek, mindenki örömére, hiszen mindenki használhatja őket, és nagyban segíti a mindennapi oktatást. Hálásak vagyunk, hogy ez megvalósulhatott. A pályázatunk célja egy interaktív tanterem felszerelése, és reméljük, hogy egy másik pályázat kapcsán sikerül beszereznünk egy interaktív táblát is.

Tavaly az oktatásügyi minisztérium több oktatási reformot is kezdeményezett, melyek közül az egyik a jobb minőségű iskolai étkeztetést és az iskolai konyha kialakítását célozza meg. Az igazgatónőt az iskolai konyha és uzsonna helyzetéről is kérdeztük.

– Iskolánknak van konyhája, ami most melegítő konyhaként üzemel. Ez egy régi konyha, nem felel meg a szabványoknak, nem tudunk itt uzsonnát előállítani. A gyerekek étkeztetését közbeszerzésen valósítjuk meg, az uzsonnát pedig ebben a helyiségben osztjuk szét. Folyamatban van, hogy a konyhát helyrehozzuk, a kivitelezéssel sok a probléma, nagy összegről van szó, viszont az első lépést megtesszük, hiszen érkezik hozzánk egy szakértő, aki felméri majd a konyha állapotát, és elmondja, hogy mit kellene tenni. Több éves munka lenne ez, de a szándék megvan – tudhattuk meg a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola igazgatónőjétől, Kecsenovics Szabó Dórától.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Seregély Orsolya
Többi hír