Ugrás a tartalomra

Kitisztítják a vízelvezető árkokat Bajsán

A település legalacsonyabb részén nagy gondokat okozott a csapadékos időjárás a lakosok házainál. A munkálatok mintegy 2 millió dinárba kerülnek.

Az eldugult vagy betemetett árkok nem tudták elvezetni a csapadékot. A lakosok szerint ilyenkor a pincékben is derékig érő víz volt.

Juhász László, Bajsa: „Árvíz volt minden irányba, ezen az alsó részen, mivel ez a legalacsonyabb része Bajsának, közvetlenül a Krivajhoz a legközelebbi utca.

Katasztrofális, teljesen tele voltak az árkok, sőt folyt át az ellenkező oldalra és le házakon keresztül, nagykapukon keresztül be a Krivajba.”

A bajsai Zákó utcában folynak az árokásási munkálatok. Az autóbejárókat is fel kellett verni a házak előtt, valamint új csöveket is lehelyeztek a jobb vízelvezetés érdekében.

Baka József, Bajsa: „Most ez nagy munka, az a szerencse, minthogy nem kézzel kell. Mert ha kézzel kellene, akkor ez nem volna kész soha.”

A munkálatok mintegy 2 millió dinárba kerülnek. Az összeget önkormányzati támogatásból és a helyi járulékból biztosították.

Lackovics Károly, tanácselnök, Bajsa HK: „Ez a legalacsonyabb pont Bajsán és gondokat okozott, tehát fél esővize Bajsának ezeken a kanálisokon folyik, úgyhogy próbáltuk már ezelőtt is pucolgatni meg megoldani, de projektum nélkül és szakszerű munka nélkül ezt nem lehetett megcsinálni.”

A több mint két hete tartó árokásási, vízelvezetési munkálatok várhatóan pár napon belül befejeződnek a bajsai Zákó utcában.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen