Ugrás a tartalomra

Kishegyesen is megkezdődött

Három településre kiterjedő útkarbantartás zajlik Kishegyes községben – Az önkormányzat közel 3 millió dinárt fordít erre a célra

A kishegyesi önkormányzat jóvoltából a község mindhárom településén: Kishegyesen, Bácsfeketehegyen és Szeghegyen átfogó útkarbantartási munkálatok folynak. Bácsfeketehegyen már a munka nagy része befejeződött, Szeghegyen javában folyik, Kishegyesen pedig most zajlanak az előkészítő munkálatok. Szűgyi István, a kishegyesi községi képviselő-testület elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a javítási munkálatok valószínűleg határidőn belül elkészülnek.

– Az önkormányzat a községi költségvetésben 2,7 millió dinárt irányozott elő a községben lévő utak kátyúzására. A közbeszerzés kiírása megtörtént, és a kúlai Auto Extra Transport nyerte el a kivitelezést. Tudni kell, hogy ez a kátyúzás a község mindhárom településén folyik. Ez a 2,7 millió dinár így kimondva elég sok, viszont jóval nagyobb összeget kellene erre a célra előirányozni. Az önkormányzat erre egyelőre önerőből képtelen. A helyzet Bácsfeketehegyen volt a legrosszabb, ezért ott lesz a legtöbb anyag beépítve. Kishegyesen a legkritikusabb helyszínekre koncentrálódnak a munkálatok. Az előkészítés már megtörtént és merem remélni, hogy a napokban a kivitelezés is megkezdődik – mondta el a kkt-elnök, majd arról is szólt, hogy viszonylag rövid idő, kb. 30 nap áll a kivitelező rendelkezésére. Mivel kis felületeket kell megjavítani és tonnára kis anyagmennyiségről van szó, ezért jó idő esetén a kivitelező tartani tudja a határidőt, fogalmazott az elnök.

Kishegyes településen tavasszal becsülték fel a javításra szoruló útszakaszokat. Ez alapján kátyúzni fognak a Dózsa György utca több pontján, a Babcsányi Sándor utcában, illetve a Moholi út útkereszteződésben. A Széles utcában átfogó karbantartási munkálatok zajlanak, mivel itt az úttest igen rossz állapotban volt. A Kossuth Lajos utcában egy gyalogátkelőhelyet kell újra aszfaltozni, a Zöldkert utcában pedig a Fő útra való feljáratot kell megjavítani. A Fő utcán a Jáni-ház és a kínai bolt közötti gyalogoshídon lesznek javítások.

Kishegyes területén a felsorolt javítások mellett további helyszíneken is igény mutatkozott a javítási munkálatok iránt. Ezeket már a kishegyesi helyi közösség forrásaiból fogják elvégezni. Sipos Tibor, a kishegyesi helyi közösség titkára arról számolt be lapunknak, hogy a Szivárvány utca több pontján is szükséges javításokat elvégezni.

– A Szivárvány utcában a Kodály utca sarkánál és a Bácska utca sarkánál kell javításokat végezni, valamint az utcában lévő útemelkedést kell szanálni. Emellett néhány további utcában is kell kisebb javításokat végezni, amit a helyi közösség eszközeiből fogunk megoldani. A Szivárvány utcában az úttest javítása mellett az árkot is ki fogjuk tisztítani, valamint több helyen lecseréljük az út alatti betongyűrűket. Ez fontos munkálat, mert ez az egyetlen árok, amely a falu felső részéből levezeti a vizet egészen a Krivaja folyóig – mondta el Sipos.

A helyi közösség finanszírozásával a Verbászi úton egy szakaszon megtörtént a vízvezeték-hálózat cseréje. A munkálatokat a Komunál Közvállalat végezte el, számolt be a titkár, aki azt is elmondta, hogy tervben van a közkutak javítása és fejlesztése.

– További szűrőket fognak beépíteni a közkutakba, hogy folyamatos legyen a vízszolgáltatás. Előfordult, hogy egy-egy ellenőrzés során nem felelt meg a vízminőség, ami miatt bizonyos ideig nem működhettek. Az új szűrők beépítésének köszönhetően ezt a problémát megoldjuk – számolt be a titkár.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J. (Fotó: Lakatos János)
Többi hír