Ugrás a tartalomra

Királyhalom ünnepe

Jó hangulatú falunapot tartottak ma Királyhalmon. Sportrendezvények, főzőverseny, művelődési műsor és fényképkiállítás várta a helyieket és vendégeket.

Szórakozás, sport és egyben verseny is volt a gyerekek számára szervezett ügyességi megmérettetés Királyhalmon. A kicsiknek történelmi utazás, az idősebbeknek nosztalgiázás volt a Művelődési Házban kiállított fényképtárlat, amely Királyhalom tanyáit, épületeit mutatta be Egykor és most címmel.

Ledenyák Hermina, kiállításszervező: „Fontos számunkra, hogy tudjuk, hogy vannak gyökereink, van múltunk, van jelenünk és reméljük, hogy lesz jövőnk is.”

A királyhalmi falunapot rendszeresen megszervezik. Elsődleges cél a kikapcsolódás.

Katona Róbert, elnök, Királyhalom HK: „Reggel 8 órakor kezdtünk szentmisével, 9 órakor kezdődött a főzőverseny, 18 csapat nevezett be.”

Az egybegyűlteket a falu művelődési egyesülete színes programmal várta. Az eseményre Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is hivatalos volt. „Akkor, amikor az ember egy ilyen 40 perces produkciót lát, akkor kap igazán értelmet az az erőfeszítés, amit tettünk annak érdekében, hogy ez a Művelődési Otthon felújuljon, mert feltételeket biztosít nemcsak a fellépéshez, hanem a folyamatos gyakorláshoz és munkához” – mondta a VMSZ elnöke.

Nemcsak a helyieknek jelent kikapcsolódást a falunap. A környező településekről, emellett Magyarországról is érkeztek vendégek.

A falunapon a legkisebbeket ingyenes ugrálóvár és arcfestés is várta.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír