Ugrás a tartalomra

Kiosztották a díjakat a zentai városnapi pályázat nyerteseinek

A pályázat témáit idén a Mátyás király emlékévhez igazították. A képzőművészeti munkákból kiállítás nyílt a zentai Alkotóházban.

A kiállítást Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere nyitotta meg. A legnépszerűbb kategória idén a rajzpályázat volt, több mint 80 pályamunka érkezett be. Az óvodás Túri Enikő rajzát harmadik díjjal jutalmazta a zsűri.
Túri Enikő, óvodás:
„- Mit rajzoltál? Miről szólt a képed?
- Mátyás királyról szólt.
- És mi volt a képeden? Mit rajzoltál le Mátyás királyról?
- Mátyás királyt meg a királynőt.”

A fogalmazásíró kategóriában összesen 43 írás érkezett be. Pripićević Tara Blanka munkája első díjat érdemelt. Pripićević Tara Blanka, harmadik osztályos tanuló: „Nagyon szeretek írni meséket, mert mondjuk az az erősségem, és amikor van ilyen meseíró verseny, akkor mindig jelentkezem rá.” Az idei év pályázati kiírását a Mátyás király emlékévhez igazították a szervezők. Juhász Lassú Kornélia, szervező, Városi Könyvtár, Zenta: „Másodjára írták ki ezt a pályázatot Zenta Város Önkormányzata, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete, a Zentai Történelmi Levéltár, és a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ közösen karöltve hirdették meg ezt a pályázatot.”
A már említett kategóriák mellett fotópályázatot is hirdettek Fény, árnyék, szín címmel, amelyre 13 pályamű érkezett be.

 

 

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír