Ugrás a tartalomra

Kinevezték a Kishegyesi Szociális Központ igazgatóját

Ismét van ombudsman a községben – Csökkent a községi költségvetés – Ülésezett a képviselő-testület Kishegyesen

Pénteken tartotta meg 32. rendes ülését a kishegyesi községi képviselő-testület, a jelenlegi összetételében. Az ülésnek 12 napirendi pontja volt, többek között a községi költségvetés módosítása, valamint a Kishegyesi Szociális Központ vezetőségének és az Ifjúsági Iroda koordinátorának a kinevezése.

Szűgyi István, a kishegyesi községi képviselő-testület elnöke lapunknak elsőként a költségvetés módosításának okáról számolt be.

– Tavaly beépítettünk a költségvetésbe több mint 200 millió dinárt, ami a Tartományi Nagyberuházási Alaptól jött volna a vízhálózat bővítésére. Arról értesültünk azonban, hogy a befektetett pénzt az idén sajnos nem fogjuk megkapni, ezért igénybe kellett vennünk a költségvetésből. Emiatt a több mint egymilliárd dinárt kitevő költségvetés most 843 millióra csökkent – mondta Szűgyi, majd kiemelte, hogy nem a hiány miatt csökkent a költségvetés. Az elnök arról is szólt, hogy a képviselő-testületi ülésen egy jelentős előrelépés történt a kishegyesi szociális központ létrehozásának ügyében.

– Két éve munkálkodunk azon, hogy a kishegyesi és a topolyai szociális központ különváljon. Az a célunk, hogy Kishegyesnek saját szociális központja legyen, s most elérkeztünk egy olyan fázisba, ami e folyamat végét jelenti. A képviselő-testület megválasztotta a kishegyesi szociális központ igazgatóját, Nagy Mélykúti Kiskovács Ildikó személyében, valamint az igazgató- és felügyelőbizottsági tagokat. Szükség van még egy végzésre az illetékes minisztériumból, amely ezt jóváhagyja, és akkor el tudjuk majd mondani, hogy Kishegyes községnek saját szociális központja van – fogalmazott a községi képviselő-testület elnöke.

Az ülésen a Kishegyesi Ifjúsági Iroda koordinátorát felmentették beosztásából, mivel abba az életkorba lép, amiben a törvény szerint már nem végezheti ezt a tevékenységet. A helyébe egy igen fiatal hölgy lép Kálmán Virág személyében – tudtuk meg Szűgyitől. Emellett a képviselők megválasztották a községi polgári jogvédőt is.

– Kishegyes községben több mint egy éve nem volt betöltve a polgári jogvédő tisztsége. Ezt a hiányosságot most pótoltuk, így a jövőben a polgárok nyugodtan fordulhatnak gondjaikkal a polgári jogvédőhöz – mondta el a községi képviselő-testület elnöke. Az új községi polgári jogvédő Danilo Dabović.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J. (Fotó: Lakatos János)
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto