Ugrás a tartalomra

Kinevezések és költségvetés – ülésezett a kishegyesi kkt

Kinevezték a képviselő-testület új titkárát és elfogadták a költségvetés féléves megvalósulásáról szóló jelentést a kishegyesi KKT mai ülésén. A 2016-ra tervezett mintegy 617 millió dináros bevételből az év első hat hónapjában csupán 26 százalékot sikerült megvalósítani. Ez elsősorban a tartományi és a köztársasági transzfereszközök jelentős csökkenésével magyarázható – hangzott el a beszámolóban.

Az ülésen két új képviselő tette le az esküt, valamint bejelentették, hivatalosan is megalakult a Szerbiai Szocialista Párt ellenzéki frakciója hat képviselővel.

A képviselő-testület határozatot hozott a szociális központ önállósításának indítványozásáról is. Szűgyi István, kkt-elnök: “Azt tudni kell, hogy ez az úgynevezett Topolya-Kishegyes Község Szociális Központja a minisztériumból, tartományból egy összeget kap. De hogyha Kishegyes Községnek saját szociális központja lenne, ugyanezeket a juttatásokat mi is megkapnánk, mint saját községi és úgy éreztük, hogy sokkal több a pozitívum és sokkal több pozitívum lenne abból, hogyha külön és saját szociális központunk lenne, minthogy úgymond osztoznánk bizonyos dolgokon. Én azt hiszem, hogy maga a munka minősége eddig is fantasztikus és nagyon jó volt, ezt csak emelni lehetne evvel is, ha úgymond saját gazdánk lennénk.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír