Ugrás a tartalomra

Kiemelt helyen a vajdasági egészségügyi ellátás

Stratégiai fontosságú, hogy minél jobban felszerelt legyen a Zentai Közkórház, hogy regionális központtá válhasson. A Vajdasági Magyar Szövetség egészségügyi programjának kiemelt eleme a zentai Közkórház fejlesztése.

Nem megfelelő műszerek, kevés orvos és nővér – ezekkel a gondokkal küzd a Zentai Közkórház. A kórházban azonban nem csak zentai betegeket fogadnak, több környező faluból is érkeznek páciensek. A kórház dolgozói azonban úgy érzik, hogy ilyen körülmények mellett nem tudják megfelelően ellátni a betegeket.

A Vajdasági Magyar Szövetség programjában kiemelt helyen szerepel az egészségügyi ellátás javítása Vajdaság területén. Az egyik legnagyobb gond az, hogy a köztársaságtól nem ide kerülnek vissza a Vajdaságba befizetett pénzek – mondta a párt elnöke, Pásztor István.

A VMSZ azért száll síkra, hogy a magyarok lakta településeken úgy az orvosi rendelők, mind a kórházak minél jobb minőségű egészségügyi ellátást tudjanak nyújtani. Prioritásuk pedig az, hogy a zentai kórház egyfajta regionális központtá váljon.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír