Ugrás a tartalomra

Kezdődhet a Zenta-Szabadka vasútvonal felújítása

Pár hónap múlva megkezdődhetnek a munkálatok a Zenta-Szabadka vasútvonalon - jelentette ki Varga Viktor, a zentai Községi Tanács gazdasággal megbízott tagja.

A Közügyek vendégeként Varga Viktor, a zentai Községi Tanács gazdasággal megbízott tagja elmondta, a felújítás után 80 km/h-s sebességgel közlekedhetnek a személyvonatok az eddigi 20-30 km/h helyett. A tehervonatok pedig 22,5 tonna tengelynyomással közlekedhetnek, ez most még csak 15 tonna.

Varga Viktor, gazdasági ügyekkel megbízott tanácstag, Községi Tanács, Zenta: „A síneket kell felújítani, mert ezek a modern mozdonyok pont a sínek rossz minősége, a vágány rossz minősége és az elavultsága végett nem bírták elérni azokat a sebességeket, amire ezek a mozdonyok tervezve vannak.

Azt még meg kell említenem, hogy decemberben Zentán jártak a Szerb Vasutak szakemberei, komoly beszélgetéseket folytattunk, azt tudni kell, hogy elő van látva és indokoltnak látják ők is egy megálló kiépítését Zenta központjában, a zentai tiszai híd előtt. Tehát ez azt jelenti, hogy ott az utasok felszállhatnak Zenta központjában és szépen kiszállnak Szabadka központjában a vonatból.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír