Ugrás a tartalomra

Kevi: Tehetségnap az ünnepek jegyében

Az ünnepek csendben jönnek, örömmel… címmel tartottak tehetségnapot délelőtt a kevi Móra István Művelődési Egyesületben, ahol megnyílt a Zenta első írásos említésének 800. évfordulója alkalmából szervezett kiállítás is.

Különleges karácsonyi díszeket készítenek a kevi gyerekek a negyedik alkalommal megszervezett tehetségnapon. Vastag Hella, résztvevő: „Különbözőféle hópelyheket készítettünk, amivel a Mórát és az otthonunkat fogjuk feldíszíteni. Otthon is mindig készítek kézimunkákat karácsonyra, hogy ezzel díszítsem fel a szobámat.”

A gyermekek örömmel vettek részt a foglalkozásokon. Hegyi Márk, résztvevő: „Nagyon tetszett ez a foglalkozás, nagyon várom már a karácsonyt, azért, mert összehozza a családot, és ezért tetszik a karácsony.”

A karácsonyi díszeket a zentai Hófehérke Óvoda nevelői irányításával készítették el. Kopasz Ildikó, igazgató, Hófehérke Óvoda: „Szeretnénk arra rámutatni, hogy nemcsak az az ajándék, ami nagyon drága, nemcsak az a jó érzés, hanem az is, amit saját magunk elkészítünk.”

A tehetségnap keretében megnyílt a Zenta első írásos említésének 800. évfordulója alkalmából szervezett kiállítás is. Tari László, helytörténész: „Remélem, hogy ez a kiállítás megerősíti az emberekben, hogy Zenta – függetlenül attól, hogy most községnek nevezzük – gyakorlatilag mindig is városias jellegű volt, és a Tisza mellett a legjelentősebb – mondhatnám – város.”

 

A rendezvény célja a gyerekek képességeinek fejlesztése, a tehetségek felkutatása. Perpauer Attila, a Móra István Művelődési Egyesület elnöke: „A mai programba bekapcsoltuk az óvodásokat, a kisiskolásokat, a felsős tanulókat és természetesen a szülőket is, hiszen szülői támogatás nélkül nagyon nehéz volna bármit megvalósítani.”

A kevi Móra István Művelődési Egyesületben a következő hetekben számos programot szerveznek az ünnepekre való ráhangolódás jegyében. December 6-án Mikulás-napi rendezvénnyel, december 17-én betlehemezéssel, december 23-án pedig nagyszabású karácsonyi műsorral várják az érdeklődőket.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír