Ugrás a tartalomra

Kevi: „S a büszke láng az égig felcsapott”

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kapcsán megemlékezés tartott a kevi Móra István Művelődési Egyesület.

Az ünnepi műsorban bemutatkoztak a helyi óvodások és kisiskolások, valamint az egyesület tagjai.

Először a cserkészek vonultak fel, majd felcsendült a nemzeti himnusz. Paskó Csaba, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja mondott ünnepi beszédét, majd a helyi óvodások léptek színpadra.

Gyertyás Mónika, óvónő, Vadvirág óvoda, Kevi: „Egy tánckoreográfiát tanítottam be a gyerekeknek. Ezt a táncot örömmel tanulták a gyerekek, de sajnos az influenzajárvány minket is elért, így a kilenc gyerekből négy gyerek tudott ma fellépni.”

Az iskolások is ünnepi összeállítással készültek, majd a tamburazenekar és az asszonykórus közös fellépése következett. Végül a Ládafia csoport mutatta be műsorát.

Nagy Rózsa, tag, Ládafia csoport, Kevi: „Sokat jelent, hogy tudjuk, a forradalom áldozatokat követelt. Sok fiatal életét vesztette, hogy a szabadság létrejöhessen. Ezt méltóképpen meg kell ünnepelnünk, meg kell emlékeznünk róla, hogy ezt soha ne feledjük el.”

A Móra István Művelődési Egyesület minden évben megemlékezik az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról. Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület, Kevi: „Ennek a kis közösségnek ez nagyon sokat jelent, hiszen ez is egy olyan tér, ahol össze tudjuk fogni az embereket, meg tudjuk mutatni hogyan gondolkodunk, hogy mi a véleményünk a mai világról, a magyarságunkról.”  Az eseményen jelen volt Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere, emellett a községi-képviselő tanács tagjai és a VMSZ képviselői.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen