Ugrás a tartalomra

Két új autó a Magyarkanizsai Egészségháznak

Takarékosabb fűtéssel csökkenthetők a fenntartási költségek

Magyarkanizsán az önkormányzat két új Škoda Fabia személygépkocsival ajándékozta meg az egészségházat. A községi költségvetésből 2,8 millió dinárt fordítottak a járművek beszerzésére és az egészségház egyéb beruházásainak támogatására.

Az új kocsik kulcsait Nyilas Mihály polgármester adta át dr. Körmöczi Lászlónak, az intézmény igazgatójának. Az autókat majd elsősorban a terepre járó orvosok használják, de jó hasznát veszik az orvosok és a nővérek a szakmai továbbképzésekre történő utazások alkalmával is. Magyarkanizsa polgármestere az autók átadása alkalmával többek között elmondta, hogy:
– Úgy értékeltük, érdemes beruházni az egészségügybe, e téren is szükség van a fejlesztésekre, a községi költségvetés a lehetőségekhez mérten igyekszik hozzájárulni az intézmény korszerűsítéséhez. A két új autó megvásárlása mellett a községi büdzséből az egészségház fő épületében a fűtés korszerűsítésére is sor került, amivel jelentős mennyiségű energia és ezzel együtt pénz takarítható meg – mondta a polgármester.
– Az önkormányzat két új kazánt vásárolt az egészségháznak, és fedezte a munkálatok költségeit is. A beruházás elsősorban energiatakarékossági szempontból igen jelentős. Két új modern gázkazán vásárlásával a két épületünket külön is tudjuk fűteni, és ennek köszönhetően nem lesz szükség az egész egészségházat fűteni, csak az éppen használatban lévő részt. A fűtési kiadások csökkenni fognak, és a mentőszolgálat is éjjel-nappal fűthető – hangsúlyozta dr. Körmöczi László igazgató.

Szerző (Forrás)
ger, Magyar Szó
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen