Ugrás a tartalomra

Képzőművészet szakos tanárok egy kicsit másként

A művészet hídjai nemcsak összekötnek, hanem lehetségessé teszik a valóság megismerését, valamint a jövő jobbá tételét is – hangzott el a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészet szakos tanárainak közös kiállításán, amely szerda este nyílt meg a zentai Művelődési Házban.

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészet szakos tanáraiból verbuválódott alkotói csoport tagjai, Balla Ákos – Zwara, Bakos Anita, Barna Kolozsi Valéria, Holló Borbála, Jasmina Jovančić Vidaković, Kókai Eléna, Lázár Tibor és Tóth Alisa negyedik alkalommal szerveztek közös kiállítást. „Ez az az évi kiállítás, ahol a tanárok is a saját kifejezési módjukon, tehát nem kötve az iskolai programhoz, hanem egy közös témához, bemutatkozzanak” – mondta Barna Kolozsi Valéria.

A mostani kiállításon a korábbiaktól eltérően ezúttal nem csupán a legújabb alkotásaikat tárták a közönség elé, hanem fontosnak tartották, hogy olyan alkotásokat is bemutassanak, amelyek ugyanazokat a gondolatokat járják körül, más-más megközelítésben. „Abszolút a véletlen műve, ráböktünk egy szóra, és az volt, hogy japán. És ebből jött az, hogy a japán művészet, a japán kultúra, és úgy általánosan minden, ami japán” – nyilatkozta Lázár Tibor.

Mindez nemcsak óriási kihívást, hanem igen nagy élvezetet is jelentett a művészek számára – emelte ki Balla Ákos – Zwara. „Mindenki nagyon beleélte magát, és nagyon élveztük. Sokkal több alkotás készült, egyről volt szó, de mindenki sokkal többet csinált, úgyhogy valószínű, hogy mindenki élvezte ezt a munkát.”

A kiállítást Megumi Teshima hegedűművésznő játékát követően Igor Savičević művészettörténész nyitotta meg, aki hangsúlyozta, a kiállítás kiváló bizonyítéka annak, hogy a művészet hídjai nemcsak összekötnek, hanem lehetségessé teszik a valóság megismerését, valamint a jövő jobbá tételét is. A tárlat február 5-éig mindennap 10 és 12, valamint 17 és 19 óra között várja az érdeklődőket a zentai Művelődési Ház kiállítási termében.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír