Ugrás a tartalomra

Karácsonyi hangulat a kishegyesi községben

Szombaton karácsonyi lázban égett Bácsfeketehegy és Kishegyes is. Mindkét település művelődési egyesülete ezen a napon tartott karácsonyi műsort és kísérő rendezvényeket. Volt kézműves vásár, szép műsor betlehemezéssel, csomagosztás, mézeskalács, tea és forralt bor is.

Az események sorát a kishegyesi karácsonyi vásár nyitotta, amit a szövetkezeti otthon előcsarnokában tartottak. Itt számos karácsonyi portékát lehetett vásárolni, a színház bejáratánál pedig forralt bor és tea várta a vendégeket. A vásár követő ünnepi műsoron a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szakcsoportjai léptek fel. Linka B. Gabriella, az egyesület elnöke a műsor kapcsán elmondta lapunknak, hogy sok-sok éve szervez karácsonyi műsort.

– A műsoron az egyesület ének- és tánccsoportjai, valamint citerásai léptek fel. A csoportvezetők: Patyerek Csaba, Borsodi Patyerek Orsolya, Patyerek Fodor Lóra, Csabai Zsuzsanna és Patyerek Réka készítették fel a gyerekeket és állították össze a műsort. A színjátszó csoportunk tagjai narrátorként vettek részt a műsorban. A művelődési egyesület legfiatalabb tagjai, mintegy hetvenen, karácsonyi csomagot kaptak, a fellépőket pedig megvendégeltük. A művelődési egyesület ezzel a műsorral zárta az évet, próbák már nem lesznek, már csak egy újévi koncert vár ránk – mondta el Linka, majd hozzáfűzte, hogy ez alkalommal a karácsonyi vásár is nagyon jól sikerült. A hóesés miatt be kellett vinni zárt helyre a színház előtti térről, a hó igazi karácsonyi hangulatot kölcsönzött az eseménynek.

A kishegyesi műsor után Bácsfeketehegyen a színházban kezdődött a Feketics Művelődési Egyesület karácsonyi műsora. Az egyesület minden nézőt egy mézeskaláccsal lepett meg, amit a helyi gyerekek díszítettek fel egy kreatív foglalkozás során. A műsor vendégeit Sárközi István, a Feketics Művelődési Egyesület köszöntötte, majd megköszönte a gyerekeknek és a szülőknek az egész évi kitartó munkát és támogatást. Sárközi arról is szólt, hogy jubileumok állnak az egyesület előtt.

– Jövőre lesz 25 éves a Soma színtársulat, a Feketics Művelődési Egyesület a jogelődök munkáját is beleszámolva jövőre ünnepli a 150. születésnapját, valamint az 1848-as szabadságharc Mária-napi szaladása lesz 170 éves. Nagyon sok jeles nap áll előttünk, ami nagy munkát jelent. Bízom benne, hogy mindent méltón meg tudunk ünnepelni – mondta el az elnök.

A Feketics Művelődési Egyesület karácsonyi műsorán fellépett az egyesület összes szakcsoportja, a legkisebbektől a legidősebbekig. A műsort követően a művelődési egyesület a Kultúrotthonban vendégül látta az összes fellépőt és vendéget. A forralt bor és meleg tea itt sem maradt el.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J. (Fotó: Lakatos János)
Többi hír