Ugrás a tartalomra

„A juhásznak jól van dolga”

Sikeres rendezvény Erzsébetlakon

Az erzsébetlaki Juhászok Egyesülete megrendezte az immár hatodik juhásznapot. Az esemény keretében megtartották az egyre népszerűbb birkapaprikás-főző versenyt is, amelyre több mint húsz csapat nevezett be.

Az egybegyűlteket — akik többek között Écskáról, Lukácsfalváról, Nagybecskerekről és Muzslyáról érkeztek — Miroslav Markuš, a helyi közösség tanácsának elnöke üdvözölte. Beszédében kiemelte: a rendezvény bizonyítéka annak az összefogásnak, összetartozásnak és az egymás iránt megnyilvánuló figyelmességnek, amely a falu minden polgárát jellemzi.

A szervezők színvonalas művelődési műsorral is készültek. Amíg a szakácsok bográcsában főtt a birka, s a lengedező szél csábító illatokat röpített tova,  addig a muzslyai hagyományápolók egyesületének kancsikásai, a helyi művelődési egyesületek tagjai, illetve a szlovákiai Pozsony és Vázsec városok néptáncosai szórakoztatták a közönséget.

A megjelentek között volt munkatársaival mgr. Ivan Bošnjak, Nagybecskerek polgármestere, mgr. Hallai Zoltán, a városi tanács tagja és Puskás János, a városi képviselő-testület elnökének segédje is.

A házigazdák a legkisebbeknek kocsikázással és — a Nők Klubjának jóvoltából — édes és sós süteménnyel kedveskedtek, a sportkedvelőket pedig ügyességi játékokra invitálták. A felvidéki vendégek a helyiek meghívásának tettek eleget — pontosan 130 éve ugyanis annak, hogy a szlovákok letelepedtek Erzsébetlakon.

A nap végére elkészültek a finomabbnál finomabb étkek is. A bírálóbizottság az erzsébetlaki Dvorszki Dejan főztjét találta legjobbnak.

Szerző (Forrás)
Hét Nap, BORBÉLY Tivadar
Többi hír