Ugrás a tartalomra

Jövőre új székházban a magyarkanizsai pedagógus-továbbképző központ

A 2010-ben alapított magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ a tervek szerint jövő év tavaszán új székházba költözhet. A központ építési munkálatai már megkezdődtek, a leendő épület pedig a város központjában a Fő tér 9. szám alatt lesz majd. Valkay Zoltán okleveles építészmérnök tervei szerint a földszinten egy nagyobb többfunkciós tanterem, egy kisebb tanácsterem, szakkönyvtár és teakonyha helyezkedik el 228 négyzetméteren, az emeleten pedig egy tanterem, informatikai szaktanterem és három iroda 198 négyzetméternyi területen.

Nyilas Mihály polgármester elmondta, hogy a kivitelező a Szalma-Bau építkezési vállalat, amely a legkedvezőbb ajánlattal jelentkezett a pályázatra. A beruházás ára összesen 28,5 millió dinár, amelyhez a svájci kormány százezer euró összeget biztosít, a fennmaradó részt pedig a magyarkanizsai önkormányzat biztosítja, de a támogatók között van a Potisje részvénytársaság is, tetőfedőtermékeik felajánlásával. Az építkezés a szerződés szerint várhatóan 2014 márciusában fejeződik be.

Varjú Potrebić Tatjana, a Regionális Pedagógus-továbbképző Központ igazgatója elmondta, hogy intézményük tevékenységével az oktatói-nevelő munka minőségének fejlesztésén dolgoznak, szép eredményekkel. Az országban a pedagógus-továbbképző központok létrehozását a svájci kormány finanszírozta, valamint megfelelő épületek felépítéséhez, felújításához, átalakításához szükséges jelentős anyagi támogatást is biztosított. Az intézmények, köztük a magyarkanizsai központ munkáját pedig a Svájci Fejlesztési Ügynökség (SDC) irodáján keresztül azóta is figyelemmel kísérték. Az elmúlt évben a Szerbiai Regionális Központok és Szakmai-továbbképző Központok Hálózatában négy új központ pályázott, az eljárás lebonyolítása után az SDC úgy döntött, egyedül a magyarkanizsai központ tett mindenben eleget a feltételeknek.

Szerző (Forrás)
Kozma Rita, Magyar Szó
Többi hír