Ugrás a tartalomra

Jövőre megkezdik a Rábé-Kübekháza határátkelőhely kiépítését

A Rábé-Kübekháza határátkelőhely kiépítéséről tárgyalt ma Törökkanizsán az illetékes államtitkár a községi képviselőkkel.

A befektetés IPA pályázaton keresztül valósulhat meg, és a magyar kormány is támogatja.

Évtizedekkel ezelőtt már volt a térségben határátkelőhely, anno a rábéi lakosok Óbébre jártak templomba.
Újhelyi Nándor, elnök, Községi Képviselő-testület, Törökkanizsa: „Néhány éven belül megnyílik a Kübekháza és Rábé közötti határátkelő, tehát nem leszünk tovább már, ezek a települések nem lesznek a világvégén, ezenkívül nagyon fontos az, hogy összekötjük az embereket, az országokat.”

Az új határátkelőhely kiépítését a magyar kormány is támogatja. Gyorsított eljárásban ellenőrzik majd az utasokat, ugyanis egy épületben lesznek a magyar és a szerb határrendészek is.

Kern Imre, építésügyi, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési államtitkár: „Az a cél, hogy Kikinda összeköttetést kapjon ezen a határátkelőn keresztül a magyar autópálya és ezzel együtt az európai autópálya hálózattal, és én azt hiszem, hogy az elég sokat jelent a környező helységeknek is.”

A munkálatok körülbelül egy év múlva kezdődhetnek el, előbb az Egyházaskértől Oroszlámosig vezető utat, majd pedig a megfelelő objektumokat építhetik ki.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen